Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Από 1ος έως 4ος ο Ολυμπιακός

vezenkov27

Με εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από πρώτος έως τέταρτος στην τελευταία αγωνιστική, κρατώντας όμως τη μοίρα του στα δικά του χέρια.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από την προτελευταία αγωνιστική την πρώτη θέση της EuroLeague. Η ήττα του στο Βελιγράδι τον αναγκάζει να ψάχνει νίκη απέναντι στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ, ανήμερα Μεγάλης Πέμπτης για να «κλειδώσει» εκεί οριστικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει εδώ και αρκετό καιρό το πλεονέκτημα έδρας και μένει να δουν σε ποια θέση θα τερματίσουν. Τα σενάρια τους φέρνουν από την 1η έως την 4η θέση, με τον αστερίσκο βέβαια πως καθορίζει ο ίδιος τη μοίρα του.

Αν επικρατήσει της Μπασκόνια είναι πρώτος, ό,τι και να συμβεί στα υπόλοιπα γήπεδα της EuroLeague. Τα πράγματα μπλέκονται αν ηττηθεί από τους Βάσκους την τελευταία αγωνιστική, μετά και τη νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός τερματίζει 1ος αν...

  1. Επικρατήσει της Μπασκόνια στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός τερματίζει 2ος αν...

  1. Χάσει από την Μπασκόνια και η Μπαρτσελόνα κάνει δύο νίκες (με ήττα της Ρεάλ από την Μακάμπι).
  2. Χάσει από την Μπασκόνια και η Ρεάλ κερδίσει τη Μακάμπι (με την Μπαρτσελόνα να κάνει έστω μία ήττα).

Ο Ολυμπιακός τερματίζει 3ος αν...

  1. Χάσει από την Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα (εκτός Αρμάνι, εντός Βαλένθια), Ρεάλ (εκτός Μακάμπι) κάνουν μόνο νίκες, ενώ η Μονακό (εντός Παρτίζαν, εκτός Εφές) χάσει τουλάχιστον ένα ματς.

Ο Ολυμπιακός τερματίζει 4ος αν...

  1. Χάσει από την Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα (εκτός Αρμάνι, εντός Βαλένθια), Ρεάλ (εκτός Μακάμπι), Μονακό (εντός Παρτίζαν, εκτός Εφές) κάνουν μόνο νίκες.