Σφαιρόπουλος: «Δεν θα γίνουν μεταγραφές»

sfairoo

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην συνέντευξη που έγινε στο ΣΕΦ, μίλησε για την αναμέτρηση της Παρασκευής (5/2, 21:45) κόντρα στην Χίμκι. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να γράφουν πράγματα που αφορούν τους παίκτες, όπως ενισχύσεις και τυχόν αποχωρήσεις από το ρόστερ, τονίζοντας πως τίποτα απ'όλα αυτά δεν ισχύει.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο πρώτο του σχόλιο σχετικά με το ματς, είπε τα εξής:

«Παίζουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Το πιο κρίσιμο μέχρι τώρα. Η Χίμκι είναι μία πολύ καλή ομάδα που προηγείται με 5-1. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Όλοι έχουμε καταλάβει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα παιχνίδι. Θα κάνουμε τα πάντα για την νίκη, δεν έχουμε περιθώρια. Έχει ποιότητα και ταλέντο η Χίμκι, αλλά έχουμε και εμείς μεγάλη πίστη στην ομάδα μας. Και οι παίκτες έχουν καταλάβει το που βρισκόμαστε και είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό. Είμαι μία πολύ καλή και επιθετική ομάδα. Και στην άμυνα έχει καλά στοιχεία, καθώς η Χίμκι προσπαθεί να κλέψει την μπάλα και πιέζει τον αντίπαλο. Της αρέσει να πηγαίνει σε αιφνιδιασμούς. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου έχει δυνατότητες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Περιμένουμε τον κόσμο κοντά μας ώστε να μας βοηθήσει.

Θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω να μην γράφετε τίποτα για μεταγραφές, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Δεν θέλουμε να γράφετε τίποτα από αυτά, ούτε για μεταγραφές, ούτε για παίκτες που θα αποχωρήσουν. Θέλουμε ηρεμία, ασχολούμαστε μόνο με τα αγωνιστικά θέματα σε μία κρίσιμη περίοδο. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο το πως θα παίξουμε καλύτερα. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μου. Εμπιστεύομαι το πως δουλεύουμε. Οι παίκτες έχουν επιλεγεί για να βοηθήσουν την ομάδα. Σας παρακαλώ πολύ μην γράφετε για μεταγραφικά θέματα, για το ποιος έρχεται ή φεύγει. Τίποτα δεν θα γίνει».

Για το αν η πίεση επηρεάζει την απόδοση: «Όταν παίζεις χωρίς πίεση βλέπεις το καλάθι σαν... βαρέλι. Η Χίμκι έχει παίκτες που είναι φύσει επιθετικοί και μεγάλοι σκόρερ. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο, ώστε να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού, εκτός μομέντουμ».

Για τους τραυματισμούς: «Με τους τραυματισμούς είχαμε πρόβλημα. Με τις επιστροφές και με τις απώλειες, και με τους ερχομούς των παικτών, όλα αυτά μας κόστισαν, καθώς χάσαμε τον ρυθμό μας και μπερδεύτηκαν οι ρόλοι μας. Χάσαμε τις ισορροπίες μας. Θέλει χρόνο να βρούμε ρυθμό. Θέλουμε από εδώ και πέρα να έχουμε ηρεμία ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση. Να μην υπάρχουν παρεμβάσεις και εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάζουν την ομάδα μας».

Για την κατάσταση του Χάκετ: «Ο Χάκετ θα δοκιμάσει να κάνει προπόνηση με την ομάδα. Έχει κάνει μόνο ατομικό αυτές τις μέρες. Θα δούμε τι θα γίνει. Στο τελευταίο ματς με τον Αρκαδικό είδαμε τον Όντομ πιο πολύ στον άσο, με αρκετό χρόνο συμμετοχής, ώστε να προσαρμοστεί ενόψει Χίμκι. Ίσως μας βοηθήσει ο Ντάνιελ, αλλά θα το δούμε. Τελευταία στιγμή θα κριθεί».

Για τον Παπανικολάου: «Στην Τρίπολη με την συμμετοχή του Παπανικολάου έχουμε έναν ακόμη παίκτη που πρέπει να προσθέσουμε. Θέλουμε να παίζουμε με μεγάλη ενέργεια. Ο Παπανικολάου είναι καλός σε άμυνα, επίθεση και στο ανοιχτό γήπεδο. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και θέλουμε εκ των έσω να να βρούμε λύση για το κενό του Γιανγκ. Να ηρεμήσουμε, για να είναι ήρεμη η ομάδα».

Για τον Λοτζέσκι: «Ο Λοτζέσκι μαζί με τους τρεις Έλληνες παίκτες (Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάνταζρη) αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας, όπως και ο Χάντερ, που ουσιαστικά είναι ο κορμός από πέρσι. Η απουσία του Ματ ήταν αισθητή. Ένας παίκτης που έχει ποιότητα, που μπορεί να απεγκλωβίσει την ομάδα επιθετικά. Μας έλειψε από το παιχνίδι μας. Αν τον είχαμε δεν θα τον άφηναν ελεύθερο οι αντίπαλοι, και θα άλλαζαν την άμυνα τους. Είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει η επιστροφή του».