Αυτός και ο Χάινς! (vids)

Simpson

Ο Κολοσσός συμφώνησε με τον διάδοχο του Κάιλ Χάινς στο κολέγιο Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο! Ο Τρέβις Σίμπσον (21, 1.92) έγραψε ιστορία στο εν λόγω πανεπιστήμιο όντας κορυφαίος σκόρερ και θεαματικός αθλητής!

Ο Τρέβις Σίμπσον έγινε ίνδαλμα στο πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα Γκρίσμπορο και πολύς κόσμος εκεί στενοχωρήθηκε όταν τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε πως δεν θα επέστρεφε για την τελευταία χρονιά του, διότι ήθελε να αρχίσει μια ώρα αρχύτερα την επαγγελματική καριέρα του και να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Δεν ήταν τυχαίος παίκτης. Ως freshman σκόραρε 12 πόντους ανά αγώνα, ενώ τις δύο επόμενες χρονιές η επιθετική παραγωγικότητά του εκτινάχθηκε στα ύψη. Στην τρίτη και τελευταία, όπως αποδείχθηκε, χρονιά του σκόραρε κατά μέσο όρο 19 πόντους ανά αγώνα, όντας ο ηγέτης και μεγάλος πρωταγωνιστής μιας όχι και τόσο δυνατής, είναι η αλήθεια, ομάδας. Οι φίλοι της, όμως, και κυρίως οι φοιτητές του κολεγίου λάτρευαν να τον βλέπουν.

Σπανίως, άλλωστε, οι Σπάρτανς του Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο είχαν τέτοιου είδους παίκτη στο ρόστερ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα του πανεπιστημίου, "Carolinan", δεν δίστασε να γράψει την ημέρα που ο Σίμπσον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα:

"Θα θυμόμαστε όλοι για πολλά χρόνια την προσφορά του Σίμπσον στην ομάδα και μια μέρα η φανέλα του θα κρέμεται ψηλά στην οροφή του γηπέδου μαζί με αυτή του Κάιλ Χάινς! Είναι οι δυο τους οι μεγαλύτεροι παίκτες στην ιστορία του πανεπιστημίου"!

Αυτές και μόνο οι φράσεις τα λένε όλα. Πάντως ο Τρέβις Σίμπσον κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων με εμφανίσεις, όπως αυτή κόντρα στο Τσατανούγκα, όπου πέτυχε ρεκόρ σκοράροντας 41 πόντους με 7/11 τρίποντα!

Δεν είναι όμως μόνο καλός σουτέρ. Είναι ακόμα καλύτερος αθλητής και όποτε βρίσκει την ευκαιρία καρφώνει εντυπωσιακά. Τόσο που καμιά φορά σπάει και κανένα στεφάνι!

Διάστρεμμα από... πόρτα!

Το μόνο μελανό σημείο στην κατά τα άλλα εξαιρετική πανεπιστημιακή καριέρα του Τρέβις Σίμπσον ήταν ο τραυματισμός του παραμονές της περασμένης Πρωτοχρονιάς. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, ένα απλό διάστρεμμα. Το έπαθε όμως ενώ προσπαθούσε να μπει στην αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου θα γευμάτιζε με τους συμπαίκτες του.

Την ώρα που περνούσε μέσα από την αυτόματη πόρτα, αυτή έκλεισε, έπιασε το πόδι του και του το γύρισε! Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί το διάστρεμμα, που του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί εναντίον της πανίσχυρης ομάδας του Νορθ Καρολάινα Στέιτ. Ένα παιχνίδι που ήθελε πολύ κι ο ίδιος να αγωνιστεί, διότι και η προσοχή των σκάουτ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη...

Ο Τρέβις Σίμπσον συμφώνησε με τον Κολοσσό, αλλά για την ώρα η ομάδα της Ρόδου δεν μπορεί να ανακοινώσει την απόκτησή του. Πρέπει πρώτα να διευθετήσει τις οφειλές προς τους Γκόλεματς και Βασίλιεβιτς, να αρθεί η απαγόρευση της FIBA και μετά να πάρει παίκτες που δεν αγωνίστηκαν πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα.