Επιστροφή με νίκη

aek apollon

Ζορίστηκε αρκετά η ΑΕΚ, αλλά κατάφερε να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Π. (67-64) στην επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο. Ντελινινκάιτις και Μιλόσεβιτς κρατούσαν τα κλειδιά της νίκης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε φουριόζα με τον Ίνγκλις να σκοράρει κατά ριπάς από την περιφέρεια και τον Σάκοτα να τον μιμείται, ωστόσο από την άλλη πλευρά και ο Απόλλωνας σκόραρε κατά βούληση. Ως εκ τούτου εγένετο ντέρμπι από την πρώτη στιγμή με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία να μην μπορεί να ξεφύγει.

Η ΑΕΚ τα περίμενε όλα στην επίθεση από τον Ίνγκλις αρχικά και στη συνέχεια από τον Σάκοτα, που έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια στο σκοράρισμα, παρότι ήταν άστοχος από τη γραμμή των 6.75μ., ενώ ο Απόλλων είχε σε σπουδαία μέρα τον Ελ Αμίν και στο πρώτο μέρος κατάφερε να χτυπήσει τους αργούς ψηλούς της Ένωσης με τον Φιτζπάτρικ, που τραβιόταν στην περιφέρεια και ευστοχούσε σε τρίποντα.

Το πρώτο μέρος έληξε με την Ένωση να προηγείται με βραχεία κεφαλή (39-38) και το δεύτερο άρχισε με τον Ίνγκλις να έχει πάρει... φωτιά. Με δύο τρίποντα και ένα δίποντο ο Καναδός πήγε μόνος του το σκορ στο 47-38 στο 22', αλλά από εκεί και μετά η ΑΕΚ σταμάτησε να σκοράρει! Υπεύθυνη γι' αυτό ήταν άμυνα ζώνης, που χρησιμοποίησε ο Βετούλας και αποδείχθηκε λίαν αποτελεσματική.

Απέναντι σε αυτή τη ζώνη και για τα επόμενα εννέα λεπτά η ΑΕΚ δεν σημείωσε κανένα σουτ εντός παιδιάς και σκόραρε μόνο με έξι βολές του Μιλόσεβιτς, καθώς προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως με τρίποντα, που ήταν κατά τραγικά άστοχα. Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 9/36 τρίποντα κι αυτό τα λέει όλα!

Από την άλλη πλευρά ο Ελ Αμίν ήταν "καυτός" και χάρη σε αυτόν, αλλά και στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, που έγινε εφικτή χάρη στην παρουσία του Αργυρόπουλου, ο Απόλλων ανέτρεψε τη διαφορά και με σερί 15-1 πέρασε μπροστά με 53-48 στο 27'. Ο Σάκοτα αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχήμα με κλασικό σέντερ και έπαιξε με Μιλόσεβιτς και Ντούσαν Σάκοτα στη γραμμή των ψηλών, πράγμα που βοήθησε την ΑΕΚ να μείνει ζωντανή.

Ο Μιλόσεβιτς έκανε σπουδαία δουλειά μέσα και στις δύο ρακέτες βοηθώντας πολύ απέναντι στη ζώνη, ενώ και ο Παπαντωνίου είχε καλές στιγμές ως πλέι μέικερ αμυνόμενος σωστά πάνω στον Ελ Αμίν. Ήταν όμως ο Ντελινινκάιτις αυτός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ.

Με τον Ντράγκαν να αποσύρει τον πολύ άστοχο Ντούσαν στο τελευταίο τετράλεπτο και με τον Ίνγκλις να έχει μπλοκαριστεί από την άμυνα του Απόλλωνα, ο Λιθουανός πήρε δύο αποφασιστικές πρωτοβουλίες στο τελευταίο δίλεπτο και με ισάριθμες διεισδύσεις και λέι απ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά με 62-60 ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Στη συνέχεια κι αφού ο Αργυρόπουλος είχε μειώσει 62-61, έβαλε μια βολή και έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Αργυρόπουλο, ο οποίος αστόχησε σε λέι απ και έδωσε τη δυνατότητα στον Ίνγκλις με μία βολή να κάνει το 64-61 17'' πριν από τη λήξη. Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά όταν ο Μολφέτας "πούλησε" την μπάλα 5'' πριν από τη λήξη μετά από άστοχη βολή του Ντελινινκάιτις, που είχε διατηρήσει το σκορ στο 65-63. Το λάθος του Πατρινού εκμεταλλεύτηκε ο Κασελάκης, που έκλεψε και με δύο βολές έκανε το 67-63 και "καθάρισε".

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 5 (9 ασίστ), Ντελινινκάιτις 6, Σάκοτα 19 (1/9 τριπ.), Κασελάκης 2, Πολυτάρχου, Ουίλιαμσον, τσιάκος, Σαρικόπουλος 6, Μιλόσεβιτς 8π., 10-3 ριμπ.,. Ίνγλις 21 (6/11 τριπ.), Νίκολιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Αργυρόπουλος 10, Γκάλογουεϊ 8, Πεν 5, Φιτζπάτρικ 13 (7 ριμπ.), Αντωνάκης, Ελ Αμίν 23, Πελεκούδας 2, Μολφέτας, Νιφόρας 3, Γεωργαλής.