Ο Αταμάν ανέλυσε τις φάσεις που «φωνάζει» από το Game 1 (vid)

ata 1

Μία μέρα μετά το πρώτο ματς των play off με τη Μακάμπι και λίγες ώρες πριν από το Game 2, ο Εργκίν Αταμάν ανέλυσε τις φάσεις για τι οποίες έχει παράπονα από τη διαιτησία.

 

Αρχικά και μιλώντας για τους λόγους που ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα, ο Τούρκος τεχνικός ανέφερε: «Σε ένα παιχνίδι παιχνίδι υπάρχουν και λάθη. Δεν είναι αποδεκτό ότι χάσαμε τόσες πολλές βολές. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη, ειδικά στα τελευταία λεπτά. Ο Ναν είχε πρόβλημα με τα φάουλ ωστόσο αυτά είναι μέσα στο μπάσκετ και μπορούν να συμβούν. Για εμένα άλλα ήταν τα περίεργα. Στέκομαι σε όσα είπα μετά το ματς. Αυτό το ματς για εμένα δεν είναι 'καθαρό'. Θέλω να δείξω κάποιες φάσεις που δεν ήταν καθαρές. Θέλω να σας δείξω τι έγινε...».

Και ξεκίνησε με τη φάση που καταλογίστηκε φάουλ στον Κώστα Αντετοκούνμπο σε προσπάθεια για τρίποντο του Μπάλντγουιν: «Ίσως μπορείς να σφυρίξεις φάουλ, ναι, στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα. Όμως, δίνουν τρεις βολές. Εκεί δεν υπάρχει φάουλ εκεί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Είναι ξεκάθαρη η φάση, δεν έκανε τίποτα. Ο Μπάλντγουιν κάνει flopping. Δεν υπάρχει τίποτα, καμία επαφή».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Φάουλ του Ριβέρο στον Σλούκα πάνω στο σκριν το οποίο δεν το έδωσαν. Έγινε φάουλ στον Βιλντόζα σε προσπάθεια για τρίποντο από τον Νίμπο στο τρίποντο».

Επιπλέον ανέλυσε τη φάση με την αλλαγή κατοχής με πρωταγωνιστή τον Μπόνζι Κόλσον εξηγώντας ότι ο Μήτογλου είχε γυρίσει την μπάλα κανονικά προς τα μέσα με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πόδι του Αμερικανού: «Ο διαιτητής που ήταν στη γραμμή μας δίνει την κατοχή αλλά στη συνέχεια άλλαξε την άποψή του. Ο διαιτητής που βρισκόταν στο κέντρο και ήταν απίθανο να δει τι συνέβη, άλλαξε την απόφαση. Και μάλιστα χωρίς να τσεκάρουν τίποτα. Πώς έγινε αυτό; Γιατί; Αυτό ρωτάω. Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι».

Για ένα φάουλ του Γκριγκόνις στην 3η περίοδο στον Κλίβελαντ: «Πολύ αμφισβητούμενο. Πολύ αμφισβητούμενο. Ανθρώπινο λάθος».

Για το φάουλ του Σλούκα στον Μπάλντγουν στο κέντρο από το οποίο προήλθαν τρεις βολές του Αμερικανού: «Ο Σλούκας προσπαθεί να αποφύγει την επαφή. Δεν έκανε καν φάουλ. Είναι μπροστά από τη μπάλα, αλλά ο Μπάλντγουιν επιδιώκει την επαφή στο κέντρο και κάνει flopping. Ο Σλούκας προσπαθεί να αποφύγει την επαφή. Ελάτε τώρα... Αυτό είναι γελοίο για το μπάσκετ, για τον κόσμο».

«Γελοία σφυρίγματα, έγινε το 0-1. Θα κερδίσουμε τη σειρά»

Για ένα φάουλ που δεν καταλογίστηκε υπέρ του Λεσόρ με το σκορ στο 81-83: «Ο Ισπανός διαιτητής που στο πρώτο ημίχρονο είδε την αλλαγή κατοχής από το κέντρο είναι μπροστά στη φάση. Δεν έδωσε το φάουλ. Κοιτάξτε το φάουλ. Ο διαιτητής είναι δίπλα και δεν το δίνει. Είναι ανθρώπινο λάθος; Δεν το πιστεύω. Είναι ο ίδιος διαιτητής».

Με το σκορ στο 75-73 έδειξε μια φάση όπου εξηγεί ότι ο Ριβέρο είχε κάνει βήματα πριν σκοράρει για την ισοφάριση: «Για εμένα δεν ήταν καθαρό το παιχνίδι με αυτά τα σφυρίγματα. 1-0. Κανένα πρόβλημα. Ελέγχαμε το παιχνίδι, ειχαμε κυριαρχήσει στο παιχνίδι αλλά με αυτά τα γελοία σφυρίγματα και σε συνδυασμό με τις χαμένες βολές, χάσαμε το ματς. Τίποτα το σημαντικό 0-1. Θα κερδίσουμε τη σειρά.»

Και κατέληξε: «Στο ματς του α' γύρου στο ΟΑΚΑ είχα αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Τώρα παίζουμε play off. Δεν έχουμε πίεση. Θέλουμε να παίξουμε καθαρό μπάσκετ, έχουμε καλύτερη ομάδα και θα αρχίσουμε να το δείχνουμε αυτό».

Όσο για την δήλωση που έκανε μετά το πρώτο ματς; «Γνωρίζω πολύ καλά τις δηλώσεις που έκανα για τους διαιτητές, το ματς για τα πάντα. Ευχαριστώ».