Ιτούδης για Κάτας: «Είμαι χαρούμενος για αυτό που κατάφερε ο φίλος μου, ο Όντεντ»

itoudis kattash

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε μέσο του Ισραήλ για τον Όντεντ Κάτας τον οποίο είχε παίκτη στον Παναθηναϊκό και του έβγαλε το καπέλο για το έργο του στην Μακάμπι.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και τέως τεχνικός της Φενέρμπαχτσε μίλησε στη «Walla» για τη σειρά Παναθηναϊκός-Μακάμπι και αποθέωσε τον τεχνικό των Ισραηλινών.

«Είμαι γεμάτος εκτίμηση για αυτό που έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ τη φετινή σεζόν. Τους βγάζω το καπέλο για ό,τι κατάφεραν να πετύχουν με δεδομένες τις δυσκολίες που είχαν. Προκρίθηκαν στα play off, παίζοντας καλό μπάσκετ, ενώ αποδεικνύουν ότι το άθλημα ενώνει και δεν έχει καμία σχέση με τη βία, την επιθετικότητα ή τον πόλεμο» είπε αρχικά ο Ιτούδης και συνέχισε:

«Είμαι χαρούμενος για τον φίλο μου τον Όντεντ, ο οποίος διαχειρίζεται άλλη μια επιτυχημένη σεζόν στη Μακάμπι. Ως λάτρης του μπάσκετ τόσο ως φίλαθλος όσο και ως προπονητής, δεν μπορώ παρά να μην αναγνωρίσω αυτό που έκανε. Όταν έπαιζε για εμάς στον Παναθηναϊκό, ήταν ένας πλέι μέικερ που κατάλαβε το παιχνίδι και είμαι χαρούμενος που είναι επιτυχημένος».

Και συνέχισε: «Η αίσθηση του να βλέπεις τον πρώην παίκτη σου να φτάνει σε αυτό το σημείο είναι ξεχωριστή. Σε όλους όσους γίνονται προπονητές του λέω πάντα: Καλώς ήρθατε στην άλλη άκρη του ποταμού. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε άλλους 15 ανθρώπους, και όχι μόνο έναν. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική οπτική».