Βόλτα στο... Περιστέρι ο Ολυμπιακός

peters

Ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός έλεγξε το ματς με το Περιστέρι Bwin σε όλη τη διάρκεια του και έφυγε με τη νίκη (67-85) από το κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου. Κορυφαίος ο Πίτερς.

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Basket League ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε του Περιστερίου Bwin με 85-67 και πήγε στο 17-2 στη βαθμολογία. Είχε εξαιρετικά διαστήματα σε επίθεση και άμυνα και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Από την άλλη το σύνολο του Σπανούλη έπεσε στο 12-7, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, έπεσε άτσαλα στο παρκέ ο Γουόκαπ και ο Μπαρτζώκας τον αντικατέστησε προληπτικά. Ένταση είχαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και ζητήθηκε εκκένωση της κάτω εξέδρας πίσω από τη μπασκέτα. Ο Σπανούλης αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, 4 λεπτά πριν το τέλος.

Για τους νικητές ο Πίτερς είχε 19 πόντους, ενώ 13 μέτρησε ο Κάνααν. Στον αντίποδα ο Μήτρου Λονγκ είχε 14 πόντους, ενώ ο Τόμπσον με τον Χουγκάζ πρόσθεσαν από 10.

Περιστέρι - Ολυμπιακός: Το ματς

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 5-9 χάρη στο καλάθι του αρχηγού Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Πίτερς έκανε ζημιά στο Περιστέρι Bwin. Ο Κάνααν με το δεύτερο τρίποντο του στο ματς έφερε τον Ολυμπιακό σε double score για το 7-14 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Κάνααν σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 7-18 και ανάγκασε τον Σπανούλη σε timeout. Η ομάδα του Σπανούλη δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά και ο Πίτερς συνέχιζε να δημιουργεί θέματα στους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης. Ο Γουόκαπ φάνηκε να έπεσε άτσαλα (έδεσε τον αριστερό του αστράγαλο) και ο Μπαρτζώκας τον τράβηξε στον πάγκο προς το τέλος της περιόδου. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο και το σκορ ήταν 14-25.

Ο Μήτρου Λονγκ προσπαθούσε να κρατήσει το Περιστέρι κοντά στο σκορ και έκανε το 21-29 με τρίποντο από τη γωνία, ενώ έπαιζε και καλές άμυνες στην άλλη πλευρά. Ο Πετρούσεφ έκοψε τη φόρα του Περιστερίου και έκανε το 25-32 στο 4΄. Ο Χουγκάζ μείωσε σε 28-32 στο 15’. Ο Μήτρου Λονγκ συνέχισε το βιολί του και μείωσε σε 33-36 στο 17’. Ενώ το Περιστέρι είχε μαζέψει το ματς, πάλι ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και με τον Πετρούσεφ κάνει το 33-45 στο 18'. Ο Μήτρου Λονγκ πάλευε στην επίθεση και ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύση στην αντιμετώπιση του. Πάντως οι ερυθρόλευκοι με τον Πετρούσεφ να ανεβαίνει, κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Πίτερς με 13 πόντους.

Το Περιστέρι προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά και ο Ντάνγκουμπιτς έφερε το ματς στο -10 για το 43-53 στο 23'. Οι Πειραιώτες έβρισκαν απαντήσεις σε οτι πρόβλημα προσπαθούσε να τους βάλει η ομάδα του Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι ξανά και έφυγε με 45-65, αφού το Περιστέρι βραχυκύκλωσε επιθετικά, ενώ αδυνατούσε να βρει λύσεις και στην άμυνα του.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε στο 48-70 και οι Πειραιώτες δεν είχαν πρόβλημα στη συνέχεια να διαχειριστούν τη διαφορά και να φτάσουν στην 17η νίκη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στο ματς με τη Βίρτους στη Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 39-48, 48-70, 67-85