Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός στο Κάουνας!

shaq

Ο Ολυμπιακός αν και με πολλές απουσίες, έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, νίκησε στο Κάουνας την Ζαλγκίρις με 76-95 και πάτησε γερά στα play-offs. Σε τρομερή κατάσταση οι Γουόκαπ (22π., 4ρ., 7ασ., 2κλ.) και ΜακΚίσικ (20π., 3ρ., 3ασ., 2κλ.).

Ο Ολυμπιακός πέρασε σα σίφουνας από το Κάουνας επικρατώντας κατά κράτος της Ζαλγκίρις με 76-95. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και με αυτό το θετικό αποτέλεσμα εδραιώθηκαν για τα καλά στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στα play-offs της διοργάνωσης.

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες (Μιλουτίνοφ, Γουίλαιμς Γκος, Λαρεντζάκης, Μήτρου Λονγκ), οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις από όλους όσοι πάτησαν παρκέ και με πλουραλισμό έφτασαν στην 4η διαδοχική νίκη τους (οι τρεις εκτός έδρας).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε λίγο καλύτερα την αναμέτρηση σε σχέση με τους γηπεδούχους και βρίσκοντας σκορ στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με 4-10 (4'). Ο Κίναν Έβανς είχε να αντιμετωπίσει προσαρμοσμένη άμυνα, αλλά έβρισκε τρόπο να σκοράρει αλλά το ίδιο συνέβαινε και με τον Άλεκ Πίτερς στην άλλη πλευρά μόνο που αυτός είχε και βοήθεια (11-17, 8'). Η είσοδος των Λεκαβίτσιους και Σμιτς βοήθησε την Ζαλγκίρις να μειώσει στο όριο (20-21) τη διαφορά λίγο πριν την λήξη της εναρκτήριας περιόδου.

Γουόκαπ και Σμιτς ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των δύο ομάδων, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν σε θέση οδηγού (25-30, 14'). Η Ζαλγκίρις με 2/2 τρίποντα προσπέρασε με 31-30 και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μαζεύοντας διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ βρήκε πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Ο ΜακΚίσικ κατά κύριο λόγο ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της επίθεσης των Πειραιωτών με το σκορ να «κλείνει» στο 39-41 με δικό του εντυπωσιακό κάρφωμα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα του Γουόκαπ τα οποία βοήθησαν να βρουν ρυθμό και οι συμπαίκτες του (44-49, 23'). Πίτερς και Παπανικολάου συνεργάζονταν άριστα την ώρα που στην πίσω πλευρά και οι πέντε έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +11 (45-56, 26') χάρη σε πόντους του Ράιτ.Ο «Μωυσής» όμως ήταν ασταμάτητος και φτάνοντας τους 11 πόντους σε λίγα λεπτά φρόντισε να μεγαλώσει περισσότερο τη διαφορά (51-64, 28').

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έμειναν αρκετά συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά τους και με σκορ από τους ΜακΚίσικ, Γουόκαπ και Παπανικολάου μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας της στους 21 πόντους (61-82, 35'). Μέχρι την κόρνα της λήξης η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία ακόμη σπουδαία νίκη με 76-95.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-23, 39-41, 56-69, 76-95