Οι μικροί ήρωες μιας μεγάλης πρόκρισης

simtsak panigir

Ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει μετά από τέσσερα χρόνια στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και το Basketnews σκιαγραφεί τους ήρωες που υπέγραψαν αυτή τη σημαντική επιτυχία.

Ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει ξανά μετά από τέσσερα χρόνια στα ημιτελικά του πρωταθλήματος κερδίζοντας δυο φορές την φιλόδοξη ΑΕΚ, προτάσσοντας θέληση , πάθος και ψυχή για να πάρει τελικά μια μεγάλη πρόκριση στην έδρα του, η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φιλάθλους του. Η προσπάθεια των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη στο τρίτο παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ηρωική και η επιτυχία του Άρη -τηρουμένων αναλογιών- ένα μικρό θαύμα.

Τον Σεπτέμβριο δεν πίστευε κανείς πώς αυτό το σύνολο παικτών θα έφτανε στο σημείο να κερδίσει στην κανονική διάρκεια την 4η θέση , το πλεονέκτημα της έδρας κι ότι θα έφτανε στο σημείο να διεκδικεί την πρόκριση του στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το περιορισμένο μπάτζετ, οι οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν, οι αυξημένες υποχρεώσεις(άρθρο 99 κ.α.) η έλλειψη χρηματοδότησης δεν επέτρεπαν σε κανέναν να αισιοδοξεί. Για αυτό ίσως και μετά το τέλος του 3ου αγώνα με την ΑΕΚ τα συναισθήματα στο Αλεξάνδρειο ήταν τόσο έντονα με τους παίκτες του Άρη να αρνούνται να φύγουν για τα αποδυτήρια αλλά να παραμένουν στο παρκέ πανηγυρίζοντας με τον κόσμο.

Κανείς από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο τρίτο παιχνίδι της σειράς δεν υστέρησε σε απόδοση. Κάποιοι όμως αξίζουν ξεχωριστής αναφοράς για συγκεκριμένους λόγους:

ΝΤΡΟΥ ΝΕΙΜΙΚ

Η...προσωποποίηση του ηρωισμού. Στο ματς του ΟΑΚΑ τραυματίσθηκε στην γάμπα. Κανονικά δεν έπρεπε να παίξει. Παρά τις ενοχλήσεις και τους πόνους που είχε και παρά το γεγονός πως η ΚΑΕ Άρης είχε ήδη εξοφλήσει λίγες μέρες πριν το συμβόλαιο του, ο αμερικανός ζήτησε να παίξει. Αποχώρησε από το γήπεδο με πάγο στην γάμπα κουτσαίνοντας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΤΣΑΚ

Η απόφαση του Πρίφτη να τον αντικαταστήσει προς το τέλος του αγώνα βρήκε ένα ολόκληρο γήπεδο όρθιο να χειροκροτεί τον Σίμτσακ. Πάλεψε με αυταπάρνηση στην άμυνα, έδωσε μάχες στο ριμπάουντ, κέρδισε 4 επιθετικά, έβαλε 6 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ

Δικαιολόγησε 100% τον τίτλο του αρχηγού της ομάδας, βγάζοντας ψυχή. Στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ έτυχε 12 πόντους και απέδειξε πως όταν παίζει με συγκέντρωση και πάθος μπορεί να προσφέρει πολλά.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ

Τον Σεπτέμβριο ο Κώστας Χαρίσης δεν υπήρχε καν στα πλάνα ούτε της διοίκησης του Άρη , ούτε του Δημήτρη Πρίφτη. Σε αρκετά παιχνίδια δεν μετείχε καν στις αποστολές! Κέρδισε την συμμετοχή με το σπαθί του και αποδείχθηκε μια υπερπολύτιμη λύση για τον φετινό Άρη.

ΛΑΜΑΡΚΟΥΣ ΡΙΝΤ

Πριν από τα πλέι οφ το τεχνικό τιμ του Άρη "βασανίσθηκε" από σκέψεις σχετικά με το μέλλον του Ριντ κι αν θα έπρεπε η ομάδα να αναζητήσει έναν διαφορετικό παίκτη για αυτή την θέση. Τελικά ο Ριντ έμεινε και αποζημίωσε τον Πρίφτη με μια μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ.

ΤΟΡΕΙ ΤΟΜΑΣ

Η απόδοση του στο α΄ ημίχρονο δεν ήταν καλή. Στο δεύτερο μέρος έβαλε 7 πόντους με 7 ασίστ. "Ξέρεις τι μου έδωσε δύναμη φίλε; Η αγκαλιά των συμπαικτών μου μετά από ένα χαμένο μπάσιμο που έκανα στο α΄ ημίχρονο", έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο αμερικανός.