• ΑΕΚ
  • Posted

Ρελάνς και... μένει!

english

Η στασιμότητα που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Καρλ Ίνγκλις σκόρπισε σύννεφα, αλλά την Κυριακή η αισιοδοξία επανήλθε. Η ΑΕΚ έκανε ρελάνς και ο Καναδός σκέφτεται να μπει στο αεροπλάνο!

Από την προηγούμενη φορά που γράφαμε ότι μένει ο Ίνγκλις, μεσολάβησαν κάποια 24ωρα που ανέτρεψαν κάπως το σκηνικό. Κυρίως διότι φάνηκε ότι οι εκκρεμότητες που υπήρχαν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία δεν ήταν τυπικές, αλλά ουσιαστικές.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, στις συζητήσεις που έγιναν την εβδομάδα που προηγήθηκε η ΑΕΚ προσπάθησε να πείσει τον Καναδό να μείνει χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ τη διάρκεια του συμβολαίου του. Δεν του έκανε δηλαδή μεγάλη αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές του, αλλά του πρότεινε επέκταση της διάρκειας του συμβολαίου του προκειμένου να τον κάνει να αισθανθεί πιο ασφαλής. Στην ηλικία του Ίνγκλις άλλωστε ένα συμβόλαιο που θα έληγε αρχικά το 2016 και μετά (ως βελτίωση της πρότασης) το 2017 δεν είναι μικρό πράγμα, γι' αυτό καλλιεργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με την απόφασή του.

Όμως ο Καναδός επέμενε να ζητά περισσότερα χρήματα. Και καθώς δεν έκανε πίσω, η αισιοδοξία άρχισε σιγά σιγά να εξατμίζεται. Η ΑΕΚ βλέποντας πως την ίδια στιγμή ο παίκτης δεν είχε προτάσεις στα χέρια του (ή τουλάχιστον δεν είχε αυτές που επιθυμούσε), επέμενε στη δική της δίχως να τη βελτιώνει περαιτέρω κι έτσι ο Ίνγκλις εξακολουθούσε να μην απαντά και το θέμα να μην τελειώνει.

Φαίνεται τελικά πως την Κυριακή η ΑΕΚ έκανε τη ρελάνς. Ανέβασε την πρόταση για τις αποδοχές του Καναδού κι ο τελευταίος φέρεται να είδε την κίνηση αυτή με καλό μάτι. Πράγμα που αν αληθεύει, τότε δεν αποκλείεται πολύ σύντομα το θέμα να τελειώσει με θετικό τρόπο για την Ένωση. Άλλωστε πρέπει να τελειώσει σύντομα, διότι οι μέρες πέρασαν, την Κυριακή ξαναρχίζει το πρωτάθλημα και η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να παρουσιαστεί λειψή στον αγώνα με το Ρέθυμνο.

Τώρα γιατί η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει ρελάνς; Ίσως επειδή θεωρεί πραγματικά πολύτιμο τον Ίνγκλις, ίσως πάλι επειδή λέγεται ότι έχασε την εναλλακτική λύση του! Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε εντοπίσει έναν γκαρντ, ο οποίος επρόκειτο να πάει στη Βιλερμπάν, αλλά φάνηκε να προτιμά την ΑΕΚ, και τον είχε σταντ μπάι. Όμως ο παίκτης αυτός φέρεται να αποφάσισε ότι δεν θα περιμένει άλλο και ελλείψει άλλης εναλλακτικής λύσης και καθώς ο χρόνος πιέζει, ενδεχομένως να κρίθηκε σκόπιμο ότι πρέπει να πειστεί οπωσδήποτε ο Ίνγκλις...

Και Βρόμαν

Όπως έγραψε η εφημερίδα ΦΩΣ και το sdna.gr, ο Τζάκσον Βρόμαν είναι πράγματι ένας ψηλός που έχει επιλέξει ο Ντράγκαν Σάκοτα για να καλύψει τη θέση του σέντερ. Αλλά λέγεται ότι έχει καλή πρόταση από τον Λίβανο, που περιπλέκει λίγο τα πράγματα...