• ΑΕΚ
  • Posted

Ρίχνει άγκυρα!

dusakota

Ο Ντούσαν Σάκοτα πήρε την απόφαση να παραμείνει στην ΑΕΚ. Όχι μόνο ως το τέλος της σεζόν, αλλά και για περισσότερα χρόνια, εφόσον το πλάνο του πατέρα του, Ντράγκαν, υλοποιηθεί.

Τα σχέδια του Ντούσαν Σάκοτα το καλοκαίρι δεν περιελάμβαναν επιστροφή στην Ελλάδα, απ' όπου έφυγε το 2009. Όμως ο καιρός περνούσε, πρόταση δεν ερχόταν από το εξωτερικό και προκειμένου να διατηρηθεί σε ετοιμότητα άρχισε να κάνει προπονήσεις με την ΑΕΚ, η οποία στις αρχές Σεπτέμβρη έφτιαχνε την ομάδα της.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που ήταν τότε προπονητής, ήθελε αρχικά τον Νίκο Μπάρλο για βασικό "4άρι", όμως όταν ο Πατρινός αρνήθηκε να παίξει στην Ένωση, σκέφτηκε να προτείνει στον Σάκοτα να μείνει. Εκείνος το σκέφτηκε λίγο και καθώς έβλεπε ότι εξακολουθούσε να μην έχει αξιόλογες προτάσεις από το εξωτερικό, είπε το "ναι". Στο συμβόλαιο πάντως που υπέγραψε έβαλε έναν όρο σύμφωνα με τον οποίον, αν ως τα Χριστούγεννα έβρισκε άλλη καλύτερη γι' αυτόν δουλειά στο εξωτερικό, θα ήταν ελεύθερος να φύγει.

Στην πορεία ο Βαγγέλης Ζιάγκος έδωσε τη θέση του στον Ντράγκαν Σάκοτα και πλέον με τον πατέρα του ως προπονητή, ο Ντούσαν άρχισε να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Και διαπίστωσε προφανώς πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή μιας ΑΕΚ, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε τροχιάς επιστροφής στηυν ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Γι' αυτό, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Basketnews, αποφάσισε να μην κάνει χρήση του όρου να φύγει ως τα Χριστούγεννα. Θα παραμείνει στην ΑΕΚ σίγουρα ως το τέλος της σεζόν, αλλά μπορεί να μείνει και για περισσότερα χρόνια ακόμα. Όχι μόνο επειδή μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια στην... ξενιτιά και μακριά από την οικογένειά του έχει αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα του επαναπατρισμού του, αλλά και διότι ο πατέρας του, Ντράγκαν, τρέφει αρκετά φιλόδοξα σχέδια για την ΑΕΚ. Το περίφημο πλάνο του, το οποίο έχει συζητήσει και με τον Μάκη Αγγελόπουλο, περιλαμβάνει προφανώς και τον Ντούσαν, οπότε το πιο πιθανό είναι ο τελευταίος να ρίξει άγκυρα στην Ένωση τα επόμενα χρόνια.

Εφόσον φυσικά υλοποιηθεί και το πλάνο που προφανώς έχει ο Μάκης Αγγελόπουλος για την ΚΑΕ, αλλά ακόμα δεν μας έχει δώσει τη δυνατότητα να το μάθουμε...