• ΑΕΚ
  • Posted

Το στοίχημα με τον Ίνγκλις

english

Η ΑΕΚ πήρε τον Καρλ Ίνγκλις βάζοντας μαζί του ένα... στοίχημα και παράλληλα ψάχνεται να δει τι θα κάνει αν το χάσει. Φέρνει τον σέντερ Κέβιν Πίνκνεϊ και ετοιμάζει το ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει για το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Καρλ Ίνγκλις και όχι άδικα, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που έχει την εμπειρία και την ικανότητα να της αλλάξει επίπεδο, εφόσον φυσικά εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από 3-4 χρόνια. Γι' αυτό άλλωστε, επειδή ακριβώς είναι πολύ καλός παίκτης, του έδωσε περίπου γην και ύδωρ μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, που κράτησαν σχεδόν τρεις μέρες, από την Κυριακή που ο Καναδός έφτασε στην Αθήνα!

Η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε μόνο τις οικονομικές απαιτήσεις του (τις περισσότερες από αυτές τουλάχιστον...), αλλά συγχρόνως του πρόσφερε και το buy out, που τόσο επίμονα αυτός ζητούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία προβλέπεται ότι για ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων μέσα στον Δεκέμβριο ο Ίνγκλις θα είναι ελεύθερος να φύγει εφόσον βρει άλλη, πιο συμφέρουσα γι' αυτόν πρόταση (βασικά από ομάδα της Ευρωλίγκας...)! Πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να φύγει και ο Δεκέμβρης, το μέλλον του στην Ένωση θα είναι αβέβαιο. Και ότι θα πρέπει να πειστεί από την ΑΕΚ συνολικά (διοίκηση, ομάδα, κόσμος) ότι αξίζει τον κόπο να μείνει, ακόμα κι αν βρει άλλη πρόταση.

Επειδή όμως ο Βαγγέλης Ζιάγκος δεν θέλει να συλληφθεί εξ απροόπτου, προσπαθεί να σχεδιάσει από τώρα το εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που ο Ίνγκλις φύγει πρόωρα. Ψάχνει λοιπόν έναν ακόμα γκαρντ, που να μπορεί να παίξει τόσο ως πλέι μέικερ, αφού εκεί εντοπίζεται η βασική αδυναμία της ομάδας, όσο και ως σούτινγκ γκαρντ, για να καλύψει ενδεχόμενη αποχώρηση του Ίνγκλις. Κι εκεί περιπλέκεται κάπως η αναζήτηση...

Έρχεται ο Πίνκνεϊ

Στο θέμα του ψηλού, πάντως, η κατάσταση ξεκαθάρισε. Ο Κέβιν Πίνκνεϊ (31, 2.08) είναι ο εκλεκτός και από τη στιγμή που διευθετήθηκαν ορισμένες μικροδιαφορές που υπήρχαν σχετικά με τα αρχικώς συμφωνηθέντα, αναμένεται να έρθει στην Αθήνα άμεσα. Υπολογίζεται ότι ως το Σάββατο θα είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προλάβει να παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά θα αγωνιστεί στο πολύ πιο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό.

Ο Πίνκνεϊ είναι ένας έμπειρος σέντερ με πέρασμα από το ΝΒΑ, όπου φόρεσε για λίγο τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, και με μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Καλύτερη σεζόν του ήταν αυτή του 2010-11 όταν έπαιξε στην Ολίμπια Λουμπλιάνα με προπονητή τον Γιούρι Ζντόβτς, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από διάφορες ομάδες, χωρίς να μπορέσει να στεριώσει για περισσότερους από λίγους μήνες. Τελευταία εμπειρία του ήταν στο... εξωτικό Ντουμπάι.

Τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

Μέσα σε όλα αυτά τα μεταγραφικά η ΑΕΚ είχε να ασχοληθεί και με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την Τετάρτη έγινε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, όπου η Αστυνομία αναίρεσε τα συμφωνηθέντα την περασμένη εβδομάδα πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πάλι στο ΟΑΚΑ. Τότε οι αρμόδιοι αστυνομικοί είχαν επιτρέψει τη διεξαγωγή του αγώνα με ανοικτές τις πτυσσόμενες κερκίδες πίσω από τα δύο καλάθια και χωρίς δίχτυ ασφαλείας και είχαν τονίσει πως τα ίδια ακριβώς θα ίσχυαν και για τον αγώνα της προσεχούς Δευτέρα.

Όμως την Τετάρτη άλλαξαν άποψη προκαλώντας την αντίδραση της ΑΕΚ, η οποία πάντως δεν είχε πολλές δυνατότητες να κάμψει τις αντιρρήσεις της Αστυνομίας. Ετσι, όπως όλα δείχνουμν, την προσεχή Δευτέρα δεν θα ανοίξουν οι πτυσσόμενες κερκίδες πίσω από τα δύο καλάθια, ενώ η ΑΕΚ θα δανειστεί από τον Παναθηναϊκό το δίχτυ και θα το τοποθετήσει γύρω γύρω από τις εξέδρες.