• ΑΕΚ
  • Posted

Ποιο ΟΑΚΑ;

oaka

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επιστροφή της στο ΟΑΚΑ, έθεσε σε κυκλοφορία τα διαρκείας της, αλλά το ΟΑΚΑ δεν ξέρει τίποτα και ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει συμφωνία! Πώς έχει το θέμα;

Για τους γνωστούς λόγους, όπως τους εξέθεσε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Αλεξίου, η ΑΕΚ επέλεξε φέτος να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου αγωνιζόταν τη χρυσή εποχή Φιλίππου. Πριν από μερικές εβδομάδες έγιναν οι σχετικές συζητήσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου και επήλθε μια κατ' αρχήν ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ συμφωνία. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την κεντρική σάλα του κλειστού και κάποιους χώρους του (όχι όλους και σίγουρα όχι το γυμναστήριο...) έναντι ετήσιου τιμήματος, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 90.000 Ευρώ.

Για να υλοποιηθεί η συμφωνία απέμενε να γίνουν δύο πράγματα: α) Να καταβάλει η ΑΕΚ ως προκαταβολή το μισό του συμφωνηθέντος τιμήματος (45.000 Ευρώ) και β) να υπογραφεί από τις δύο πλευρές το σχετικό συμφωνητικό. Όμως τίποτα από τα δύο δεν συνέβη ούτε έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Κι έτσι αρχίζουν τα προβλήματα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου έληξε η θητεία της διοίκησης του ΟΑΚΑ, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει χωρίς διοίκηση και κανείς δεν ξέρει πότε θα οριστεί καινούρια. Το απερχόμενο Δ.Σ. παραμένει στη θέση του μόνο και μόνο για να διευθετεί τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει δέσμευση για οτιδήποτε. Άρα δεν μπορεί πλέον να υπογράψει κανένα συμφωνητικό με την ΑΕΚ! Και η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ συμφωνία επί της ουσίας παύει να υφίσταται!

Γεννάται, ως εκ τούτου, το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν η ΑΕΚ να ανακοινώνει επισήμως την επιστροφή της στο ΟΑΚΑ και να διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα εισιτήρια διαρκείας σε αυτό το γήπεδο χωρίς να έχει στα χέρια της υπογεγραμμένη συμφωνία με τη διοίκηση του Κέντρου, που θα την κατοχυρώνει πλήρως;

Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως είχαν λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις από στελέχη του ΟΑΚΑ, με τα οποία συζητούσαν, και βασισμένες σε αυτές ενήργησαν, καθώς ο καιρός περνούσε και ήταν απόλυτη ανάγκη να θέσουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Να, όμως, τώρα που το ΟΑΚΑ κάνει τον... Κινέζο. Και δικαίως από την πλευρά του, αφού δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, όπως είχε συμφωνηθεί.

Πρόβλημα λοιπόν για την ΑΕΚ και μάλιστα σοβαρό. Πώς μπορεί να λυθεί; Από την πλευρά του ΟΑΚΑ υποστηρίζουν πως τρία είναι τα πιθανά σενάρια:

α) Να οριστεί άμεσα νέα διοίκηση και να επανεξετάσει το θέμα. Κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί τώρα, καθώς, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του Κέντρου... "εδώ ο κόσμος καίγεται, με τις διοικήσεις των αθλητικών κέντρων θα ασχοληθούν";

β) Να αποφασίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού να δώσει μια μικρή παράταση 1-2 μηνών στην απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Αυτή είναι και η πλέον συμφέρουσα λύση για την ΑΕΚ, που θα μπορέσει να διευθετήσει οριστικά το ζήτημα με τους ανθρώπους με τους οποίους έχει ήδη κάνει τις συζητήσεις μέχρι τώρα.

γ) Να πηγαίνει η ΑΕΚ κάθε φορά που θέλει το γήπεδο και να συζητάει με το ΟΑΚΑ την παραχώρησή του άπαξ. Αυτή δεν είναι και πολύ πρόσφορη λύση όχι μόνο διότι δεν λύνει το θέμα των καθημερινών προπονήσεων, αλλά και διότι χωρίς να έχουν πάρει χρήματα στα χέρια τους οι υπεύθυνοι του Κέντρου δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φανούν... συνεργάσιμοι.

Στην ΑΕΚ πάντως υποστηρίζουν πως όλα αυτά τα ήξεραν από την αρχή και πως την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Αλεξίου θα διευθετήσει το ζήτημα. Το βέβαιο είναι ότι ο πρώτος εντός έδρας της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένος για τις 18/10 (με Πανιώνιο) και ότι την ερχόμενη εβδομάδα υποτίθεται ότι θα άρχιζε να χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ για προπονήσεις.

Υ.Γ. Επειδή κυκλοφόρησε ευρέως την Πέμπτη, είναι απαραίτητη μια διευκρίνιση. Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα με το ΟΑΚΑ σχετικά με παλιές οφειλές. Τα 800.000 Ευρώ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο τα οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΚ από τη χρήση του ανοικτού γηπέδου. Επομένως αυτό το θέμα είναι άσχετο με το μπάσκετ...

Ανακοίνωση ΑΕΚ

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Η "Βασίλισσα" επέστρεψε. Η ΚΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει απερίσπαστη την προσπάθειά της, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί ισχυρή και έτοιμη σε όλα τα επίπεδα στο Πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ. Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το ΟΑΚΑ και ως προς τον γενικότερο προγραμματισμό της ομάδας.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για τον οιονδήποτε προσπαθεί με ανακρίβειες να μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο μας».