• ΑΕΚ
  • Posted

Πήρε παράταση

alexiou katsadi

Η ΑΕΚ κατέθεσε στην ΕΕΑ το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο εγκρίνεται η σύσταση της ΚΑΕ και πήρε παράταση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου προκειμένου να καταθέσει πλήρη φάκελο για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, μαζί με τον Γιώργο Κατσαδήμα παρέστησαν το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον της Επιτροπής, όπου κατέθεσαν το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης μαζί με το καταστατικό της ΚΑΕ και ζήτησαν μία παράταση ώστε να συμπηρώσουν το φάκελο. Η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημά τους και έδωσε στην ΑΕΚ προθεσμία ως τις 19 Σεπτεμβρίου προκειμένου να μαζέψει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1.

Πέραν της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, που θα αποκτηθούν όταν η ΚΑΕ πάρει από την Εφορία το ΑΦΜ, και του μετοχολογίου, το οποίο θα αποκτηθεί αργότερα, καθώς βάσει νόμου δίνεται προθεσμία τουλάχιστον ενός μηνός προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπλήρωσης του μετοχικού κεφαλαίου, το πιο σημαντικό από αυτά τα δικαιολογητικά είναι η εγγυητική επιστολή ύψους 100.000 Ευρώ, που είναι απαραίτητη για να παίξει μια ομάδα στην Α1. Αυτά τα χρήματα θα τα δεσμεύσει προφανώς αυτός ή αυτοί που θα γίνουν μεγαλομέτοχοι της νέας ΚΑΕ και θα αναλάβουν να την "τρέξουν", οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν βρεθεί. Και παρά την αισιοδοξία που διακατέχει τον Αλέξη Αλεξίου και τους συνεργάτες του, το τοπίο δεν είναι και τόσο καθαρό σε αυτό το θέμα...