• ΑΕΚ
  • Posted

Δια χειρός Κουζμίνσκας στην εκπνοή η ΑΕΚ

kuzminskas 022222

Ενα buzzer beater του Μιντάουγκας Κουζμίσκας έδωσε μία απίθανη νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στο Μαρούσι (91-89). «Κλείδωσε» η συμμετοχή της Ένωσης στο Final 8 του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ Betsson πήρε μία απίθανη νίκη απέναντι στο Μαρούσι (91-89) με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να της δίνει το... φιλί της ζωής με ένα εκπληκτικό buzzer beater ως... απάντηση στη μυθική εμφάνιση του Άχμεντ Χιλ, ο οποίος σταμάτησε στους 40 πόντους!

Το Μαρούσι πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, σταμάτησε τα ατού της ΑΕΚ, της περιόρισε τη δημιουργία και ουσιαστικά έχασε την ευκαιρία για να διεκδικήσει τη νίκη σε μία φάση.

Με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του Λαυρίου, η ΑΕΚ επικύρωσε τη συμμετοχή της στο Final 8 του Κυπέλλου.

ΑΕΚ - Μαρούσι: Το ματς

Το Μαρούσι πήρε ό,τι του αναλογούσε στο πρώτο ημίχρονο στα Άνω Λιόσια. «Άρπαξε» ότι του έδωσε η (κακή) άμυνα της ΑΕΚ, αλλά πήρε και άλλα πολλά.

Το σκορ (49-45) μαρτυρά ότι η Ένωση δέχτηκε για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον 40 πόντους. Και σε ένα ακόμα ματς, όπως το προηγούμενο με τον Προμηθέα, είχε έναν παίκτη που την... ταλαιπώρησε παραπάνω. Ο Άχμεντ Χιλ είχε 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Από κοντά και οι Σακούρ Τζούστον με 10 και Αϊζάια Μπρίσκο (9π.).

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε την τριάδα Κουζμίνσκας (12π.), Τίλμαν (10π.) και ΜακΡέι (10π.) σε παραγωγική ημέρα, αλλά σε άλλους τομείς υστέρησε αρκετά.

Με τον ΜάκΛεμορ εκτός (έπρεπε να «κοπεί» ένας ξένος), η ΑΕΚ αναζητούσε σκορ από την περιφέρεια. Και δεν το βρήκε. Δεν είχε καν δημιουργία, αφού στο πρώτο ημίχρονο μοίρασε 4 ασίστ (έναντι 11 του Αμαρουσίου).

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη έπαιξε το παιχνίδι της ΑΕΚ. Και...κέρδισε. Έτρεξε περισσότερο από τους «κιτρινόμαυρους» και είχε 10 πόντους στον αιφνιδιασμό (έναντι 4 της ΑΕΚ).

Το Μαρούσι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Αυτόν που μπορούσε να ακολουθήσει ο Χιλ, με τον Μπρίσκο να ακολουθεί.

Η ΑΕΚ στηρίχθηκε σε μικρά ξεσπάσματα, κυρίως του ΜακΡέι, αλλά τελικά η περιφέρειά της ήταν αυτή που της επέτρεψε να ξεφύγει με τη μικρή διαφορά των 4 πόντων (61-57, τρίποντο Νετζήπογλου, το δεύτερο στην περίοδο).

Το Μαρούσι βρήκε και τρίτο... πυλώνα στο σκορ, με τον Τζούστον να δίνει πολλές λύσεις (61-61).

Αλλά ο... Alpha Dog της ομάδας ήταν ξεκάθαρα ο Χιλ. Πέντε σερί πόντοι σε... μιάμιση φάση έφεραν τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (65-67).

Την ίδια στιγμή, η άμυνα του Αμαρουσίου επέτρεψε μόλις δύο ασίστ στην ΑΕΚ, στην 3η περίοδο (σύνολο 6).

Το Μαρούσι ανέλαβε να γίνει ο οδηγός στο σκορ και τα κατάφερε για παραπάνω από οκτώ λεπτά, με την ΑΕΚ να προσπερνάει (79-77), 2:35 πριν το τέλος!

Η ματσάρα του Χιλ

Αλλά ο Χιλ ήθελε το ματς (79-79). Ο Τίλμαν απάντησε άμεσα (81-79), ενώ ο Χιλ συνέχισε το... βιολί του, αυτή τη φορά από τις βολές (1/2, 81-80).

Ο ΜακΡέι πήρε... σειρά για να πάει στις βολές (1:37), για το 83-80. Ο Ιορδάνου ανέλαβε την επίθεση, αστόχησε και ο Τίλμαν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: Δίποντο και 85-80.

Ο Χιλ εξέφρασε την αντίθεσή του, τρίποντο και 85-83, στο όριο των 50 δευτερολέπτων.

Το επικό φινάλε

Ο Κουζμίνσκας από κοντά διαμόρφωσε το σκορ σε 87-83, ωστόσο σας το είπαμε, αρκετές φορές παραπάνω: Ο Χιλ ήθελε το ματς. Κερδισμένο φάουλ σε τρίποντο: 3/3 βολές, 87-86, 28.9 δεύτερα πριν το τέλος.

Ο Ραντλ ανέλαβε την τελευταία επίθεση (89-86), αλλά ο Χιλ όντας ασταμάτητος ισοφάρισε με τρίποντο (89-89). Αλλά ο Κουζμίνσκας βρήκε τον τρόπο να πετύχει το καλάθι και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ!(18:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-22, 49-45, 65-67, 91-89.

91

89