Στο δρόμο για το βάθρο

Το πιο αποφασιστικό βήμα προς το βάθρο του Ευρωμπάσκετ καλείται να κάνει την Παρασκευή 16/8 (14.15) η Εθνική παίδων, που αντιμετωπίζει στο νοκ άουτ προημιτελικό τη Γαλλία. "Κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η πορεία μας", λέει ο Αντώνης Πεφάνης.
Με νίκη επί της Γαλλίας η Εθνική προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα χρειάζεται άλλη μία νίκη σε δύο αγώνες για να πάρει μετάλλιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι αήττητο ως τώρα, όμως ο Αντώνης Πεφάνης δεν ξεγελιέται:
"Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό", λέει. "Και το συγκεκριμένο είναι αρκετά σημαντικό, γιατί μπορεί να μας ρίξει τέσσερις θέσεις κάτω ή να μας ανεβάσει τέσσερις θέσεις πάνω. Εχουμε αντιμετωπίσει την Γαλλία σε δύο τουρνουά. Ένα στην Τουρκία, όπου κερδίσαμε, και ένα στην Γαλλία, όπου χάσαμε. Όμως τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Ξέρουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που παιχνιδιού των Γάλλων. Ο κόουτς μας έχει μιλήσει και μας έχει πει πώς να τους αντιμετωπίσουμε. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να δώσουμε το 100%, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Όσο βρισκόμαστε στο παρκέ πρέπει να τα δίνουμε όλα και στο τέλος ξέρουμε πώς θα τα καταφέρουμε, όπως ήδη έχουμε αποδείξει".
Για το αν το άγχος είναι περισσότερο λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης, είπε: "Το άγχος πάντα υπάρχει και πάντα πρέπει να υπάρχει γιατί δείχνει το πόσο ενδιαφέρεσαι και θέλεις τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς που θα παίξουμε και είναι το παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας. Πιστεύω πως μόλις πατήσουμε παρκέ και γίνει το τζάμπολ θα φύγει το άγχος και θα επικρατήσει το πάθος και η συγκέντρωση".
