Skip to main content

Άδειος ο... Μπαχτσές

| Ευρωλίγκα

Στη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα πετούσε φωτιές, στο Top16 όμως η Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παρουσιάζει μια άκρως προβληματική εικόνα. Οι Τούρκοι θα δυσκολευτούν πολύ να χωνέψουν το 27-9 της τελευταίας περιόδου στη Μάλαγα, που προκάλεσε την ήττα από την Ουνικάχα με 89-75. Και τώρα, ο Ζοτς θα κληθεί αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού αναζητώντας την επιβίωση.


Λόγω της εικόνας που παρουσίασε στη κανονική διάρκεια, η Φενέρ αναβαθμίστηκε στα φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, πλέον όμως αντιμετωπίζει το φάσμα του αποκλεισμού στο Top16. Η ήττα στη Μάλαγα ήταν η Τρίτη – σε ισάριθμους αγώνες – για την ομάδα του «Ζοτς» που την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη Κωνσταντινούπολη αναζητώντας το αποτέλεσμα που θα την βοηθήσει να επιβιώσει. Ο δε Παναθηναϊκός θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλει από τη μέση, έναν σοβαρό αντίπαλο.


Στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η Μάλαγα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Παρότι μάλιστα έχασε τον Φραν Βάσκεθ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού να εντάσσεται στα άσχημα σενάρια. Κι όμως, οι Ισπανοί πραγματοποιώντας εκπληκτική τελευταία περίοδο και με συνολικό επιμέρους σκορ 27-9 έμειναν ζωντανοί. Με ηγέτη τον Γκόραν Ντράγκιτς που πέτυχε 24 πόντους, αλλά και χάρη σε κάποιους καθοριστικούς πόντους από τον Ράιαν Τούλσον (12π.).


Η Φενέρ προηγήθηκε με 62-66 στο τέλος της 3ης περιόδου, αλλά με τον Εμίρ Πρέλντζιτς σε κακή βραδιά δεν είχε δημιουργία. «Καλοί» οι 19 πόντοι από τον Μαχμούτογλου με 5/5 σουτ τριών πόντων, όπως και οι 17 του Κλέιζα αλλά και οι 16 του ΜακΚάλεμπ. Αλλά με τον Πρέλντζιτς κακό, τον Μπογκντάνοβιτς εκτός ρυθμού  (4π. με 0/7 σουτ) και τη τουρκική ομάδα μια ταχύτητα κάτω από τη Μάλαγα, η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε «κάζο» για τη Φενέρ. Αντιθέτως, η Μάλαγα έχει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια και – από εκεί που δεν την περίμενε κανείς – δείχνει ικανή να διεκδικήσει την πρόκρισή της στη προημιτελική φάση.


ΜΑΛΑΓΑ: Βιδάλ, Κάλογουεϊ, Σουάρεζ 11(2), Γκρέιντζερ 9, Βάσκεθ 4, Τούλσον 12(2), Ντράγκιτς 24(4), Κουζμίνσκας 2, Χετσχάιμερ 9 (1), Κάνερ Μέντλεϊ 8, Στίματς 10.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: ΜακΚάλεμπ 16, Ονάν, Μπιέλιτσα, Μαχμούτογλου 19(5), Κλέιζα 17(3), Βίντμαρ 5, Ζόριτς 9, Σιπάχι, Μπογκντάνοβιτς 4, Πρέλντζιτς 5.