Με Πρίντεζη και "ΠΑΠ" άλωσε τη Βαλένθια

Τα προβλήματα, όσα κι αν είναι αυτά, δεν πτοούν τον Ολυμπιακό, που ξέρει να τα ξεπερνάει και να μην τα επικαλείται. Αυτό φάνηκε και σήμερα στη Βαλένθια, όπου πέτυχε την 8η νίκη του (72-64) και την τέταρτη εκτός έδρας.
Ένας Ολυμπιακός που δεν επηρεάστηκε ούτε από τις απουσίες των Μάντζαρη, Αγραβάνη, αλλά ούτε και από το ξάφνιασμα της τελευταίας στιγμής με την μη χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη.
Απόλυτα συγκεντρωμένος, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, με διάρκεια στην απόδοσή του, είχε απαντήσεις σε όλες τις αντιδράσεις της Βαλένθια και ήταν προετοιμασμένος απέναντι στην περιφερειακή άμυνα.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν δίστασε να εμπιστευτεί τον Βασίλη Τολιόπουλο από νωρίς και ο «μικρός» να τον δικαιώσει, αλλά και να αξιοποιήσει τη δυνατότητα των Πρίντεζη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, να «τρέχουν» το γήπεδο με την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σταθερά τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39 έναντι 22) και κατέβασαν την παραγωγικότητα της Ισπανικής ομάδας, που είχε «ζεστό» τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Έρικ Γκριν. Αλλά μόνο απ΄ αυτόν η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να χάσει, από τη στιγμή που απομόνωσε τα υπόλοιπα ατού της Βαλένθια, όπως τον Σαν Εμετέριο, τον Τόμας, τον Βαν Ρόσομ, τον Ντόρνεκαμπ.
Η μαχητικότητα του Πρίντεζη, η ενέργεια των «ΠΑΠ», αλλά και οι βοήθειες από Στρέλνιεκς, Ρόμπινσον, Τόμπσον, συνέθεσαν την έννοια της ομάδας που ξέρει να παλεύει και να αντιπαρέρχεται οποιασδήποτε δυσκολίας. Μέχρι και ο Γουίλτζερ για ένα 7λεπτο έδωσε κάτι.
Το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον αγώνα, του έδωσε αυτοπεποίθηση και σ΄ όλο το πρώτο ημίχρονο ανάγκασε τη Βαλένθια να τον κυνηγάει στο σκορ. Με πίεση στην άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση, προηγήθηκε 11-2 στο 5΄ και αντέδρασε ψύχραιμα όταν οι «νυχτερίδες» με ένα 9-2 πλησίασαν (11-13).
Ο νεαρός Τολιόπουλος με δίποντο και τρίποντο στη λήξη της πρώτης περιόδου, έδωσε μία διαφορά επτά πόντων (13-20).Με δύο συνεχόμενα τρίποντα η Βαλένθια έφτασε σε απόσταση αναπνοής (19-20), αλλά ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα 12-0 (19-32) με μπροστάρη τον Παπανικολάου. Ο Ερικ Γκριν με οκτώ συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στο τελευταίο τρίλεπτο του α΄ ημιχρόνου (30-35).
Ακόμη κι όταν η Βαλένθια προσπάθησε στο τρίτο δεκάλεπτο να αξιοποιήσει τον Πλάις και να μεταφέρει το παιχνίδι της κοντά στο καλάθι, μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις πόντους (40-43), οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με δύο τρίποντα του Παπανικολάου και έφτασαν εκ νέου στο +11 (43-54) με τους Πρίντεζη, Στρέλνιεκς.
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να χαλάσει την καλή εικόνα του στο τελευταίο δεκάλεπτο και διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε ανατροπή.
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-35, 45-54, 64-72.
Ο Ολυμπιακός είχε 21/49 δίποντα (Πρίντεζης 6/25), 8/17 τρίποντα, 6/10 βολές, 39 ριμπ. (17 επιθετικά), 17 ασίστ (Παπανικολάου και Παπαπέτρου από 4), 5 κλεψίματα, 12 λάθη.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Βιντορέτα): Τόμας 2, Βαν Ρόσομ 7 (1), Ρούντεζ, Βίβες 3 (1), Μαρτίνεθ 3 (1), Σαν Εμετέριο 1, Πλέις 14, Σάστρε 2, Γκριν 26 (3), Ντόρνεκαμπ 4, Χλίνασον 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 4, Τολιόπουλος 5 (1), Παπαπέτρου 4, Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 12 (2), Πρίντεζης 12 (14 ριμπ.), Παπανικολάου 13 (3/4 τρ., 6 ριμπ., 4 ασίστ), Ρόμπερτς 7 (1), Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 7 (1).
