Skip to main content

Ο Ζάρκο, η Πάτρα και τα... Δύο Αοράκια (pics+vid)

| Πορτοκαλί Ιστορίες

paspal limoz

Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια για να δώσει ο Ολυμπιακός ευρωπαϊκό παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο εντός Ελλάδας. Τελευταία φορά ήταν τον Μάρτιο του 1993 και δη στα προημιτελικά της Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (νυν Ευρωλίγκα) με αντίπαλο τη Λιμόζ.

Στις 11/3/1993 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν στο κλειστό της Περιβόλας στην Πάτρα την (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) Λιμόζ, στο πρώτο ματς για τους «8» της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι είχαν το πλεονέκτημα της έδρας με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Η πρώτη αναμέτρηση διεξάγονταν στην έδρα της ομάδας που δεν είχε το αβαντάζ ώστε τα δύο (αν χρειαζόταν) επόμενα ματς να λάμβαναν χώρα στην ομάδα με το πλεονέκτημα. Η επαρχία αποδείχθηκε γούρικη για τον Ολυμπιακό αφού κέρδισε τη Λιμόζ με 70-67 χάρη στον φοβερό και τρομερό Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος ευστόχησε και στο τρίποντο της νίκης.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε το 1-0 αλλά η πρόκριση κρίθηκε στο «Μομπλάν» της Γαλλίας με το... πάτημα της γραμμής του Μαυροβούνιου φόργουορντ. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι είχε γίνει πριν από 22 χρόνια, όταν και κλήθηκαν οι φίλοι της ομάδας να μετατρέψεουν την Πάτρα σε... ΣΕΦ!    

oly limoz 1

 

oly limoz 2

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση