Σαν ένα βότσαλο στην λίμνη ο Άρης

βοτσαλο
Οι κόντρες του Άρη με τον Παναθηναϊκό, η σειρά με την ΑΕΚ και τα mind games μιας ενδιαφέρουσας σειράς...

Του ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ

Δικαιολογημένη η ευφορία που επικρατεί στον Άρη μετά τις καλές εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό. Βέβαια η χρονιά δεν τέλειωσε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Θα ήθελα να ήμουν στο μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη την ώρα που αντίκρισε κόσμο και Super υποδοχή στο αεροδρόμιο το βράδυ της Κυριακής από τους οπαδούς της ομάδας μετά το 5ο ματς με τους “πράσινους”:Από την μια ικανοποίηση για την αναγνώριση της προσπάθειας από τον κόσμο. Από την άλλη δημιουργικό άγχος για την νέα πρόκληση που έρχεται.

Στο δρόμο για το σπίτι του από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” η σκέψη του Έλληνα προπονητή ήδη θα ταξίδευε στα ματς της νέας σειράς με την ΑΕΚ. Το να “αλλάξουμε το τσιπάκι” είναι μια κουβέντα. Μια ωραία ατάκα για τους δημοσιογράφους. Η καρδιά τους -εκεί στο εκάστοτε τεχνικό τιμ- ,γνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία αυτής της μετάβασης.

Από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στις οποίες ο Άρης ήταν το άουτσάιντερ πάλευε για την έκπληξη και δεν είχε τίποτα να χάσει σε αυτές με την ΑΕΚ, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να διαχειριστεί και το “πρέπει” υπερασπιζόμενη το πλεονέκτημα της έδρας, που τόση προσπάθεια έκανε για να εξασφαλίσει στην διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με το καλοκαίρι να μας χτυπάει την πόρτα, την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 22-28 βαθμούς Κελσίου, τις πρώτες εικόνες από τις παραλίες να κάνουν την εμφάνιση τους και το μυαλό των ξένων παικτών αναπόφευκτα να κάνει "ταξίδια" πίσω στην πατρίδα, λένε πως δεν μετράει τόσο η αγωνιστική προετοιμασία όσο η ...προπόνηση του μυαλού. Τα mind games πιθανότατα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Στην σειρά 3-4 έχουμε και σύγκρουση δυο εντελώς ,μα εντελώς διαφορετικών φιλοσοφιών και μοντέλων ομάδων. Από την μια ο Άρης με την Αριστοτελική μεσότητα του Πρίφτη(γράψαμε σχετικά σε προηγούμενο σχόλιο), που στηρίζει τους παίκτες του, τις επιλογές του μέχρι παρεξηγήσεως...Παρένθεση: Επιμένω πως τα οφέλη από μια προσθήκη ψηλού εκεί στον Δεκέμβριο όταν είχε επιδερμικά τεθεί θέμα θα ήταν για τον Άρη περισσότερα από τις "απώλειες".

Κι από την άλλη η ΑΕΚ με εκ διαμέτρου αντίθετη νοοτροπία, που δείχνει να βιάζεται, κάνει το ένα λάθος πίσω από τ΄ άλλο αναζητώντας καθιέρωση στο υψηλότερο επίπεδο χθες -όχι σήμερα- . Έστω κι έτσι διαθέτει ρόστερ που πολλοί θα ζήλευαν για αυτό και στον Άρη κανείς δεν την υποτιμά.

ΥΓ: Ωραίο πράγμα να σπάει που και που η μονοτονία. Σαν το...βότσαλο στην λίμνη ο Άρης τάραξε -έστω και λίγο- τα λιμνάζοντα νερά της σειράς των ημιτελικών προκαλώντας μικρά κυματάκια(από τα οποία κάποιοι κόντεψαν να πνιγούν) αλλά και ενδιαφέρον από το πουθενά. Απόλυτα δίκαιη και καθαρή η επικράτηση του στα δυο ματς της Θεσσαλονίκης. Πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός και στα τρία ματς του ΟΑΚΑ.