Οι ξένοι «υπήκοοι» της βασίλισσας

ZDO PAGKOS

Τέσσερις ξένοι παίχτες έχουν αποχωρήσει από την ΑΕΚ από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, πράγμα το οποίο δηλώνει πως δεν γίνονται οι σωστές επιλογές. Πόσο μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε ακόμα στα μισά της  χρονιάς...

ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΥΛΛΙΓΑΡΔΑΚΗ

Με τους Όου-Ντι Ανοσίκε, Κρις Ουόρεν, Μάλκολμ Άρμστεντ να έχουν αποχωρήσει λόγω απόδοσης που δεν έπειθε και τον Ντάνιελ Όρτον λόγω άσχημης και ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς, το βάρος πέφτει στους υπόλοιπους έξι ξένους της ένωσης.

Μαρκ Καρτερ
Τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχουμε να πούμε για την περίπτωση του 30χρονου Αμερικανού καθώς, όπως δηλώνουν και οι αριθμοί, έχει καταφέρει να περάσει απαρατήρητος από όλα  τα σημαντικά ματς της  Ένωσης. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες "αναλαμπές" όπως αυτές στις αναμετρήσεις με τον Απόλλων και τον Άρη που δείχνουν πως ίσως και να υπάρχει φως στο τούνελ τελικά.

Φίλιπ Σκραμπ
Ίσως να είναι νωρίς για να ασκήσουμε κριτική στο νεαρό γκαρντ της  Ένωσης καθώς έχει αγωνιστεί μόνο σε πέντε από τα 11 ματς της Βασίλισσας, εκ των οποίων στα δύο μέτρησε μόνο δύο και πέντε λεπτά συμμετοχής. Άξιο αναφοράς όμως είναι πως στις αναμετρήσεις με Παοκ και Κηφισιά έδειξε θετικά δείγματα στον κόσμο.

Αρμστεντ Μάλκολμ
Έχει αγωνιστεί σε μόνο τρεις αγώνες χωρίς να παρουσιάσει τίποτα το ιδιαίτερο για τον χρόνο που του δίνουν.

Ντι Τζέι Κούπερ
Αρκετά καλά δείχνει να εξελίσσεται η περίπτωση του Κούπερ για την ΑΕΚ καθώς σε 4 αγωνιστικές έχει αποδείξει σε όλο το κόσμο γιατί του δίνουν τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής. Αποκορύφωμα των καλών εμφανίσεών του είναι το... παρά ένα ριμπάουντ triple double του στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό. Μάλιστα εάν ο Κούπερ έπαιρνε εκείνο το "πολυπόθητο" ριμπάουντ του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είχε πετύχει triple double, επίτευγμα που έχει να σημειωθεί 14 χρόνια στην Α1.

Μίλαν Μιλόσεβιτς
Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για το 30χρονο φόργουορντ της  Ένωσης καθώς και στις 11 αναμετρήσεις έχει παρουσιάσει μόνο θετικά δείγματα. Κορυφαίες εμφανίσεις είναι αυτές με Παοκ, Κηφισιά και Καβάλα όπου σημείωσε 16, 20 και 14 πόντους.

Μαλίκ Χέρστον
Τελευταία και ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του 28χρονου Αμερικανού, ο οποίος έχει κάνει εμφανίσεις αρκετά καλές όπως και κάποιες που είναι "αόρατος". Όπως δηλαδή εκείνες με Κόροιβο και Καβάλα όπου σημείωσε 14 και 16 πόντους, 7 και 3 ασσίστ, 4 και 3 ριμπάουντ αντίστοιχα. Σε αντίθεση όμως με τις θετικές αυτές εμφανίσεις του έρχονται και αυτές με Παοκ, Άρη και Ολυμπιακό όπου πέρασε απαρατήρητος.