Όταν ο Αλφόνσο Φορντ έκανε ρεκόρ με... 43 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό! (vid)

91775 1

Πριν από ακριβώς 19 χρόνια ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ σημείωνε 43 πόντους στα playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό και σημείωνε ρεκόρ για λογαριασμό του Περιστερίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ που γύρισε τον χρόνο πίσω «ήταν 2 Ιουνίου 2001 όταν οι «κυανοκίτρινοι» αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ. Ο αείμνηστος Αμερικανός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, σημείωσε περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του αλλά αποδείχτηκαν ότι δεν έφταναν. Το Περιστέρι ηττήθηκε με 83-85 και έχασε τη σειρά -τα ημιτελικά κρίνονταν στις δύο νίκες- τρεις μέρες μετά. Ο Φορντ όμως έδωσε μία προσωπική παράσταση σταματώντας στους 43 πόντους επίδοση που παραμένει ακόμη και σήμερα, η κορυφαία στην ιστορία του Περιστερίου.

Ο Αμερικανός είχε 13/18 βολές, 12/19 δίποντα, 2/5 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, 13 κερδισμένα φάουλ και 33 βαθμούς στο ranking! Το αντίπαλο δέος βέβαια εκείνη τη μέρα ήταν ισχυρό. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς είχε 29 πόντους, 5/9 βολές, 3/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα, τέσσερις ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ για τον Ολυμπιακό.

Ήταν η πρώτη από τις μόλις δύο «40άρες» στην ιστορία του Περιστερίου. Σχεδόν τρία χρόνια μετά ο Πιτ Μάικλ πλησίασε στο ρεκόρ του Φορντ αλλά έμεινε τρεις πόντους πιο χαμηλά, σημειώνοντας 40 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο της περιόδου 2003-04 (84-97). Στη λίστα των 10 κορυφαίων επιδόσεων σκοραρίσματος του Περιστερίου, ο Φορντ έχει θέση τέσσερις φορές...

Μπροστά του μόνο ο Κορωνιός

Ήταν μόνο δύο οι σεζόν που πέρασε στο Περιστέρι. Ο Φορντ έπαιξε στους «κυανοκίτρινους» στις σεζόν 1999-2000 και 2000-2001. Ήταν αρκετές όμως για να τον οδηγήσουν ψηλά στις ιστορικές λίστες της ομάδας. Ψηλά κατορθώνει να μένει ακόμη και σήμερα, 19 χρόνια μετά. Ο Αμερικανός είναι ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας το επαγγελματικό Πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον Άγγελο Κορωνιό.

Αναλυτικά η λίστα με τους αριθμούς της διετίας του στο Περιστέρι και η κατάταξη του ανά κατηγορία...

Μπορείτε να δείτε και ολόκληρο το ματς