Η φοβερή και άτυχη τριάδα Ρόι-Όντεν-Όλντριτζ που θα έκανε πάταγο στο ΝΒΑ! (vid)

blazers big 3 bleacherreport

Την σεζόν 2008-09 οι Μπράντον Ρόι, Γκρεγκ Όντεν και Λαμάρκους Όλντριτζ είχαν συνθέσει μια εξαιρετική τριάδα, αλλά οι τραυματισμοί στέρησαν από το Πόρτλαντ την ευκαιρία να γράψουν αλλιώς την ιστορία του ΝΒΑ! 

Αν μη τι άλλο, τα «what if» του ΝΒΑ δεν είναι και λίγα. Είτε έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα, είτε με ομάδες, είτε με κάποιες καταστάσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι μια... μίξη και των τριών. Φυσικά αναφερόμαστε στην σεζόν 2008-09 όταν ήταν συμπαίκτες στους Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς οι Μπράντον ΡόιΓκρεγκ Όντεν και Λαμάρκους Όλντριτζ

Εκείνη τη σεζόν η ομάδα του Όρεγκον τερμάτισε στην 4η θέση της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 54-28 ενώ η εν λόγω τριάδα πρόλαβε να αγωνιστεί στα 62 ματς της regular season. Αποτέλεσμα; 50 νίκες και 12 ήττες με τους τρεις παίκτες στο παρκέ ενώ στα playoffs που ακολούθησαν οι Χιούστον Ρόκετς είχαν καταφέρει να πάρουν τη πρόκριση στην επόμενη φάση με 4-2 νίκες. 

Αλήθεια, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν και εφόσον οι Γκρεγκ Όντεν και Μπράντον Ρόι δεν είχαν προβλήματα τραυματισμών; Πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να είχε γραφτεί η ιστορία των Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς; Σίγουρα με τα «αν» και τα «εφόσον» δεν γράφεται καμία ιστορία ωστόσο πρόκειται για ένα τεράστιο ερωτηματικό αναφορικά με το «τι θα μπορούσε να είχε συμβεί». 

Και προσέξτε: Το 50-12 που είχαν οι τρεις παίκτες εκείνη τη σεζόν δεν είναι ενδεικτικό γιατί ο Όντεν που είχε επιλεγεί στο νούμερο 1 του draft έναν χρόνο νωρίτερα, είχε χάσει ολόκληρη τη σεζόν 2007-08 λόγω του σοβαρού του τραυματισμού.

Για την... ιστορία, εκείνη τη χρονιά (2008-09) ο Μπράντον Ρόι μέτρησε κατά μέσο όρο 22,6 πόντους, 5,1 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ με 50% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα. Ο Λαμάρκους Όλντριτζ είχε κατά μέσο όρο 18,1 πόντους, 7,5 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 1 τάπα σουτάροντας με 49% στα δίποντα και 78% στις βολές. Τέλος ο Γκρεγκ Όντεν είχε 8,9 πόντους και 7 ριμπάουντ με 56% στα δίποντα ανά 21,5 λεπτά συμμετοχής.