Η βραδιά που ο Φριντέτ σημείωσε 75 πόντους! (vid)

drvohbvv4aex qc

Στο κορυφαίο του παιχνίδι στο κινέζικο πρωτάθλημα, ο Τζίμερ Φριντέτ είχε σημειώσει 75 πόντους με τους 40 στην τέταρτη περίοδο. Υπήρχε και αγώνας που σταμάτησε στους 73!

Το «τριφύλλι» έκανε την υπέρβαση και κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» του Τζίμερ Φριντέτ στην πρόταση που τού έκανε, πυροδοτώντας έτσι ακόμα μια «βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (μετά την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο 30χρονος γκαρντ θα ντυθεί στα πράσινα και εσείς μπορείτε να φέρετε στη μνήμη σας το βράδυ που πέτυχε όχι 15, ούτε 25, αλλά... 75 πόντους!

Ο Φριντέτ άρχισε την καριέρα του στους Κινγκς το 2011, αλλά το 2016 και μετά τους Νικς, αποχώρησε από την κορυφαία λίγκα, διότι δεν μπορούσε να καθιερωθεί. Εκείνο τον Αύγουστο, ο δρόμος τον έβγαλε στην Κίνα και τους Shanghai Sharks. Ήταν, όμως, δύο χρόνια αργότερα που θα έγραφε ιστορία στην CBA, με την εκπληκτική εμφάνισή του κόντρα στους Beijing Dragons.

Ο Αμερικανός ήταν κυριολεκτικά... on fire, καθώς μέτρησε 75 πόντους, σημειώνοντας τους 40 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο! Και όλο αυτό, έχοντας μόλις 7/10 τρίποντα! Βέβαια, η ομάδα του ηττήθηκε μόλις για ένα πόντο (137-136), με το buzzer beater που πέτυχε ο Πιερ Τζάκσον, οπότε δεν ξέρουμε κατά πόσο χάρηκε στο τέλος...

Ο Φριντέτ, πάντως, είχε δείξει πως δεν θα αργούσε να φτάσει σε ένα τέτοιο επίτευγμα, αφού στις 11/11/16 πέτυχε 51 πόντους κόντρα στους Guangdong Southern Tigers και στις 19/02/17 είχε 73 ενάντια στους Zhejiang Guangsha Lions.

Το 2016-17, μάλιστα, πήρε και το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας του κινέζικου πρωταθλήματος.