Γιάνκοβιτς: «H συμβουλή του πατέρα μου» (vid)

45299911 10216682513118291 1309064039925547008 n 1

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε στην εκπομπή «Γκολ χωρίς Σύνορα» και στη συνεργάτιδα του BasketNews.gr, Μάνια Λιβιζάτου και στάθηκε στην απόφαση του να γυρίσει στην Ελλάδα για χάρη του Χολαργού, ενώ δεν ξέχασε τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά την συμβουλή του πατέρα του, του αείμνηστου Μπόμπαν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία του μέχρι τώρα: «Γενικά έχω ανάμεικτα συναισθήματα για την μέχρι τώρα πορεία μου. Από τότε που ξεκίνησα να παίζω στον Πανιώνιο μέχρι να καταφέρω να κάνω μια καλή χρονιά στον Παναθηναϊκό. Αυτά που θυμάμαι έντονα είναι αρκετή δουλειά, αρκετή προπόνηση, πείσμα, θυσίες και τελικά επιβράβευση».

Για τον Χολαργό και την επιστροφή στην Ελλάδα: «Υπήρχαν αρκετές προτάσεις που ήρθαν στο τραπέζι αλλά δεν ενδιαφέρθηκα για κάποια από αυτές γιατί πρωταρχικός μου στόχος ήτανε να παίζω πάρα πολύ, να έχω πρωταρχικό ρόλο και να πρωταγωνιστώ, οπότε κάποια από αυτά λείπανε και κάποια ήτανε σε πιο χαμηλό πρωτάθλημα. Τελικά όλη αυτή η διαδικασία και ότι ο Χολαργός είναι αυτό που έιναι, μια νοικοκυρεμένη και σωστή με οδήγησαν να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που την πήρα».

Για το αν θα άλλαζε κάτι από τις αποφάσεις που έχει πάρει: «Είχα αργήσει αρκετά να δουλέψω πάνω στον εαυτό μου και τον τρόπο παιχνιδιού μου, γύρω στα 20 δηλαδή το αντιλήφθηκα καλά-καλά. Νομίζω ότι κάποια καλοκαίρια, που ίσως χρειαζόμουν παραπάνω προπόνηση και ατομική βελτίωση να απέφευγα ή να μην πήγαινα στην Εθνική ομάδα με τους νέους, έφηβους κτλ. Αυτό πάνω από όλα, θα αξιοποιούσα κάποια καλοκαίρια μου παρά να πάω να παίξω ομαδικά και να βοηθήσω την κατάσταση τότε».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, πρέπει να δεθεί η ομάδα και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν νέοι παίκτες και στις δύο ομάδες. Το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικό σ αυτό που έχει συνηθίσει ο βασικός κορμός της ομάδας. Νομίζω βέβαια ότι η σταθερότητα θα παίξει ρόλο σ αυτή τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές διακυμάνσεις , στον Παναθηναϊκό είναι πιο σταθερά αλλά δε μας έχει δείξει το πολύ καλό του πρόσωπο οπότε είναι ανάλογο».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ήμουν τυχερός για να ζήσω την πορεία του από πάρα πολύ νωρίς. Ήταν ένα μικρό παιδάκι που είχε έρθει στο γυμναστήριο να κάνει προπόνηση έως τώρα που τον παρακολουθώ. Νομίζω ότι η ζωή του πρέπει να γυριστεί σε ντοκιμαντέρ το πως και από το που ξεκίνησε και το που έφτασε. Υπήρχαν άνθρωποι που τον βοήθησαν σ αυτή του την πορεία, νομίζω ότι ξεπερνάει την ατομική προσπάθεια και το μόνο Γιάννης».

Για τη συμβουλή του πατέρα του: «Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές είναι αυτή του πατέρα μου, όταν ξεκινάς κάτι, όταν θες να γίνεις κάτι, θες να καταλήξεις κάπου μη το σταματάς, δούλευε και στις καλές και στις κακές και στις δύσκολες μέρες».