Καλάθης και Σπανούλης οι... συνεπείς παίκτες της Ευρωλίγκας! (pics)

1843456

Η EuroLeague παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και τα οποία φέρνουν τον Νικ Καλάθη στον δεύτερο πιο αποτελεσματικό παίκτη της διοργάνωσης στην επίθεση! 

Συγκεκριμένα μετράει κατά μέσο όρο 14,1 πόντους, σκοράροντας 0,91 πόντους ανά κατοχή. Βέβαια με τις 8,2 ασίστ που δίνει κατά μέσο όρο προσθέτει άλλους 19,9 πόντους!

Όπερ σημαίνει ότι προσφέρει 34 πόντους κατά μέσο όρο στον Παναθηναϊκό, όντας ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης της EuroLeague.

Η πρώτη θέση ανήκει στον Αλεξέι Σβεντ με 37,3 πόντους, εκ των οποίων οι 21,7 είναι αυτοί που σκοράρει και οι 15,6 αυτοί που σχετίζονται με τις τελικές πάσες.

Αρκετά αποτελεσματικός και συνεπής είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έχει 12,9 δικούς του πόντους και 13 με τι ασίστ που μοιράζει φτάνοντας τους 25,9 κατά μέσο όρο.  Επίδοση που τον κατατάσσει στην 9η θέση της λίστας.

Μεταξύ άλλων αναλύει η EuroLeague το «Offensive Usage and Efficiency» θέλοντας να δείξει την προσφορά του Σβεντ, ενώ στέκεται και στο μπασκετικό DNA του Ρώσου γκαρντ.

Συγκεκριμένα τους περισσότερους πόντους τους προσφέρει ως spot up shooter και ακολουθούν οι 1,36 πόντοι από «κόψιμο» και άλλοι 1,11 πόντοι από κίνηση χωρίς τη μπάλα.