«Μελέτησα πολύ... Διαμαντίδη»

RIVERS 1

Και όμως. Υπάρχει ένα στοιχείο που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον του Παναθηναϊκού Superfoods. Πριν από 20 χρόνια φορούσε τα «πράσινα» ο Μπάιρον Ντίνκινς και φέτος θα κάνει το ίδιο ο ανιψιός του. Ο Κέι Σι Ρίβερς...

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ των «πρασίνων» θα προσπαθήσει να... μπει στα παπούτσια του θείου του, ο οποίος αποτέλεσε τον μέντορά του σε μικρή ηλικία. Ήταν εκείνος που τον πήγαινε για προπόνηση και εκείνος που του έμαθε τα πρώτα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας. Και μάλιστα, μελετώντας εντατικά το τρόπο παιχνιδιού ενός παίκτη! Του Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ο Ρίβερς μίλησε στο BasketNews για τη νέα σεζόν, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Μπάιρον Ντίνκινς: «Με τον θείο μου έχουμε εξαιρετική επικοινωνία. Μου είχε μιλήσει πάρα πολύ για τον Παναθηναϊκό όταν ήμουν μικρός και κάναμε μαζί προπονήσεις, όπως φυσικά και τον Διαμαντίδη. Μάλιστα έχουμε κάτσει μαζί και έχουμε δει πολλές φορές αγώνες όπου έπαιζε ο Διαμαντίδης. Και ξέρεις γιατί; Επειδή είμαι και εγώ αριστερόχειρας, ήθελε να μου δείξει πώς να σουτάρω καλύτερα»  ήταν τα λόγια του 29χρονου παίκτη, ο οποίος συνέχισε:

«Γενικά με είχε βάλει ο θείος μου και είχα μελετήσει καλά το στυλ του Διαμαντίδη. Πηγαίναμε μαζί για προπόνηση και περνούσαμε πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο...Πάντως όταν του είπα ότι είχα την πρόταση από τον Παναθηναϊκό, χάρηκε πολύ και μουτ είπε να πάω δίχως δεύτερη σκέψη» Άλλωστε ο Ντίνκινς υπήρξε συμπαίκτης του Διαμαντίδη τη σεζόν 1999-2000 στον Ηρακλή και είχε καταλάβει καλά τα όσα θα... επακολουθούσαν.

«Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι... πόλεμος»

Μιλώντας για τις πρώτες του εντυπώσεις είπε ότι «τα πάντα είναι τέλεια! Καλύτερα δεν γίνονται. Απλά πρέπει να δέσουμε το συντομότερο δυνατόν για να παρουσιαστούμε έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων αναμετρήσεων. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε καλή ομάδα, έχουμε γίνει παρέα και αυτό θα φανεί και μέσα στο παρκέ», ενώ έκανε ειδική αναφορά στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Πίστεψέ με, γνωρίζω πολλά για αυτά τα ντέρμπι. Αν και έχω αγωνιστεί στο ισπανικό «classico» όπου η αντιπαλότητα μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι παραδοσιακή, τα πράγματα εδώ είναι τελείως διαφορετικά. Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πραγματικός πόλεμος. Ανυπομονώ γι' αυτά τα ματς και σίγουρα θα είμαι πολύ προετοιμασμένος για να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις».

Επιπλέον, έφερε στο μυαλό του τα όσα αντίκρισε στο τουρνουά λέγοντας ότι «επαθα... πλάκα με τον κόσμο! Εντάξει, μπορεί να ήταν το τουρνουά προς τιμήν του Διαμαντίδη και να υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά γνωρίζω καλά που έχω έρθει ως αντίπαλος ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο σε κάθε ματς της Ευρωλίγκας. Σίγουρα οι αντίπαλοί μας θα έχουν δύσκολο έργο κάθε φορά που θα έρχονται στο ΟΑΚΑ γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και εκείνους. Χαίρομαι πολύ που φέτος θα παίζω για αυτούς!!»

Και κατέληξε μιλώντας για τους στόχους του: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Εγώ με τη σειρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να τελειώσει τη σεζόν με τίτλους. Μπορώ να σκοράρω, να παίξω και γενικά να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής».