Τα νεύρα του Λεμπρόν (vids)

lebron james0
Μπορεί το Κλίβελαντ να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με 33 νίκες και 12 ήττες, και ο Λεμπρόν Τζέιμς να έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεπερνάει το φράγμα των 26.000 πόντων (31 ετών και 30 ημερών), όμως γνωρίζει καλά ότι η ομάδα του χρειάζεται άμεση βελτίωση ώστε να μη βρεθεί πάλι χωρίς τίτλο.

Από τον Δημήτρη Σουρβάνο

Μετά την έντονη φημολογία ότι ο Τζέιμς ήταν ο κύριος υπαίτιος της απομάκρυνσης του Ντέιβιντ Μπλατ απ᾽ το «τιμόνι» των δευτεραθλητών, ήρθε και η ανακοίνωση των ονομάτων που θα βρίσκονται στο φετινό All Star Game που θα διεξαχθεί στο Τορόντο. 

Κάιρι Έρβινγκ και Κέβιν Λαβ δεν είναι ανάμεσα σε αυτά, αφού ο πρώτος πληρώνει τον τραυματισμό που τον άφησε πίσω και ο δεύτερος τη μετριότατη χρονιά που διανύει. Επομένως, μονάχα ο 31χρονος Λεμπρόν θα εκπροσωπήσει τους «ιππότες» μαζί με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Τάιρον Λου, που θα βρίσκεται στον πάγκο της Ανατολικής ομάδας. Ο πολύπειρος φόργουορντ γνωρίζει ότι μπορεί στην Ανατολή τα πράγματα να μην είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα του, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει τον εαυτό του πάλι ηττημένο σε ενδεχόμενους τελικούς με τους Γουόριορς, που μοιάζουν ασταμάτητοι.
Στο χτεσινή εκτός έδρας νίκη των Καβαλίερς στο Ντιτρόιτ εναντίον των Πίστονς (114-106), ο Τζέιμς φρόντισε να αφυπνήσει τον Τρίσταν Τόμπσον όταν μετά από αλλαγή στα σκριν επέτρεψε στον ταχύτατο Ρέτζι Τζάκσον να σκοράρει με λέι απ στη λήξη του ημιχρόνου. Ο ηγέτης του Κλίβελαντ άρχισε να να φωνάζει με έντονο ύφος στον 25χρονο πάουερ φόργουορντ, ενώ και ο Κάιρι Έρβινγκ έσπευσε να τον διορθώσει για το λάθος του (σε πολύ πιο ήρεμο τόνο). 

Ο Τζέιμς, όντας παίκτης των Χιτ, είχε μιλήσει με ακόμα πιο έντονο τρόπο στον άλλοτε συμπαίκτη του, Μάριο Τσάλμερς, όταν η ομάδα τους δέχτηκε ένα αμαρκάριστο τρίποντο από τον Πολ Τζορτζ των Ιντιάνα Πέισερς το Δεκέμβρη του 2013. Κοινό σημείο των δύο περιστατικών; Η τρομακτική ομάδα που καραδοκεί στην απέναντι Περιφέρεια! Τότε ήταν οι Σπερς που κέρδισαν μερικούς μήνες μετά τους Χιτ με 4-1 στους τελικούς, τώρα φαίνεται να είναι η παρέα του Στεφ Κάρι, που «κάνει πλάκα» σε κάθε αντίπαλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λεμπρόν είναι τεράστιος παίκτης και προσπαθεί σε όλους τους αγώνες να υπενθυμίζει στους συμπαίκτες του ότι στόχος τους δεν είναι τίποτ᾽ άλλο, παρά μόνο η κορυφή.