Εφαλτήριο για ΠΑΟΚ και Θεσσαλονίκη

Αυτή η τάση για γενικεύσεις και βιαστικά συμπεράσματα από ένα και μόνο αποτέλεσμα κάθε φοράς, όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας και κατ’ επέκταση της κατάκτησης του τίτλου, είναι ανούσια. Έχασε ο Ολυμπιακός από την Κηφισιά, η οποία, παρεμπιπτόντως, από τότε πήρε την κάτω βόλτα και αυτομάτως ο Παναθηναϊκός …χρίστηκε φαβορί. Οι «σεναριογράφοι» που θέλουν να πιστεύουν ότι στο πρωτάθλημα παίζουν μόνοι τους οι δύο «μεγάλοι» και μέχρι τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αποκλείουν να υπάρξει άλλο στραβοπάτημα, δεν υπολόγιζαν τον ΠΑΟΚ. Έχασε δεύτερο βαθμό ο Παναθηναϊκός και τώρα το …προβάδισμα δίνεται στον Ολυμπιακό. 
Με την ίδια λογική γιατί να μην θεωρείται πλέον φαβορί και ο «Δικέφαλος» του βορά που έχει να αντιμετωπίσει στο β΄ γύρο τους «ερυθρόλευκους» στην Πυλαία. Σώνει και καλά πρέπει να είναι καπαρωμένες οι δύο πρώτες θέσεις;
Στο κάτω- κάτω η μονοτονία κουράζει και μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα, αν μη τι άλλο, έχει αποκτήσει ενδιαφέρον. Ο δρόμος είναι μακρύς και είναι άστοχο να προδικάζεται η εξέλιξη επειδή τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τους "αιώνιους".
Για όσους αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ και δεν συμπεριφέρονται με οπαδικές παρωπίδες, αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ (επισφράγισμα της συνετής προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα), μπορεί να αποδειχθεί εφαλτήριο για υψηλότερους στόχους. Άλλωστε, με δυνατό τον ΠΑΟΚ, θα παρακινηθεί σίγουρα και ο Άρης. Δύο ομάδες με τεράστια δυναμική. Τέτοια ερεθίσματα τα χρειάζεται η μπασκετομάνα  Θεσσαλονίκη για να ξαναγίνει ανταγωνιστική και να εκλείψει ο διπολισμός.
ΥΓ. Κάποτε για να προβληθεί το μπάσκετ, δινόταν έμφαση στα καλά στοιχεία και στα ψιλά περνούσαν ή αποσιωπούνταν αυτά που μπορούσαν να του χαλάσουν την εικόνα. Κάπως έτσι καθιερώθηκε και ο όρος «μπασκετική μασονία». Τώρα, έχουμε περάσει στο άλλο άκρο. Το άσχημο έχει προτεραιότητα στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Κερδίζει για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι και κρίνεται σαν να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της ευρωλίγκα. «Νίκησε, αλλά δεν ικανοποίησε».  Τερματίζει πρώτος στον όμιλό του ο Ολυμπιακός… «Δεν πείθει γιατί είχε αδύνατους αντιπάλους» ή «κέρδισε αλλά έχανε στο πρώτο δεκάλεπτο», λες και ο αγώνας τελειώνει τότε και όχι στο 40΄. Πάντα υπάρχει ένα …αλλά. Προφανώς οι επιτυχίες των δύο στην Ευρώπη, έχουν καλομάθει τον κόσμο τους και οι νίκες πλέον δεν «πουλάνε» και πρέπει να τονιστεί κάτι διαφορετικό που θα προκαλέσει συζήτηση.