Μάγκες είναι οι παίκτες και οι προπονητές

Είναι χωρίς αμφιβολία οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι που μας ζηλεύουν οι υπόλοιπο Ευρωπαίοι για το αγωνιστικό ποιοτικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ξεκινούν σήμερα (Παρασκευή)  την πιο ενδιαφέρουσα σειρά τελικών, με έντονο το ελληνικό χρώμα και είναι σε θέση να χαρίσουν κι άλλες όμορφες στιγμές.  Εγγύηση τα μεγάλα ονόματα που διαθέτουν και το ενδιαφέρον των μεταξύ τους συναντήσεων ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα.

Μας ζηλεύουν για τη δυναμική του μπάσκετ, αλλά ζηλεύουμε κι εμείς την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους άλλους τελικούς της Ευρώπης, για να μην πάμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Θέλουμε να μιλάμε μόνο για μπάσκετ μετά από κάθε αγώνα στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ και όχι για ασχήμιες που πλήττουν το άθλημα και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Σε τελική ανάλυση μάγκες είναι οι παίκτες και οι προπονητές που μιλούν για μπάσκετ και όχι όσοι προσπαθούν να μειώσουν τις δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με γραφικότητες που μόνο θλίψη προκαλούν. Όχι μόνο στους αληθινούς πρωταγωνιστές του παρκέ, αλλά και στους υγιείς φιλάθλους. Γιατί το κλίμα που θέλουν να διαμορφώνουν οι «αιώνιοι» πριν από τους αγώνες, αγγίζει μόνο αυτούς τους ανόητους που πάνε στο γήπεδο όχι για να παρακολουθήσουν μπάσκετ, αλλά για να δείξουν (έτσι νομίζουν) τη …δύναμή τους. Η πλειοψηφία αηδιάζει με τα όσα λέγονται και γράφονται  στα πρωτοσέλιδα των οπαδικών φυλλάδων. Λες κι έχουμε δύο ασήμαντες ομάδες που χρειάζονται τερτίπια και τεχνάσματα για να νιώσουν δυνατές και να ξεγελάσει η μία την άλλη. Ξέρει όλος ο κόσμος, ότι αυτά γίνονται για να μπει -λαϊκιστί - ο ένας στο μάτι του άλλου και να έχει πατήματα, εκ των υστέρων, προκειμένου να μειώσει τη νίκη του άλλου. Είναι κατάντια.  Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου, που μπορεί να κρίνει μπασκετικά και δεν παρασύρεται από φτηνές δικαιολογίες και αντιπαραθέσεις. Μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η πραγματική προάσπιση του αθλήματος γίνεται με κοινή γραμμή και όχι με μεθόδους που δεν συνάδουν με την αξιοθαύμαστη πορεία των δύο ομάδων στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία.

Επιτέλους, ας γίνει μία αρχή…