Ο Σάρας ...έδωσε το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό

 Όσο οι «θερμοκέφαλοι» οπαδοί θα παρεισφρέουν στο μπάσκετ, με το οποίο καμία σχέση δεν έχουν, τόσο θα πλήττονται οι ομάδες, αγωνιστικά και οικονομικά. Αυτό ας το καταλάβουν επιτέλους οι πρόεδροι – ιδιοκτήτες και ας πάψουν να τους χαϊδεύουν. Δεν τους έχουν ανάγκη ούτε οι παίκτες ούτε οι προπονητές και πολύ περισσότερο οι πραγματικοί φίλαθλοι που θέλουν να παρακολουθούν κορυφαίους μπασκετμπολίστες και όμορφο θέαμα. Μόνο κακό κάνουν και, το κυριότερο, διώχνουν την πραγματική πελατεία από το γήπεδο.

Δηλαδή όσοι πήγαν στο ΟΑΚΑ για να βρίσουν τον Παπαλουκά και τον Τεόντοσιτς  (γιατί γι’  αυτό πήγαν), ποια βοήθεια πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό; Απολύτως καμία. Η ΤΣΣΚΑ έφυγε σαν κυρία και τους άφησε να αφρίζουν. 

Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν ότι σε τόσο υψηλό επίπεδο οι παίκτες ούτε που ασχολούνται, ούτε που επηρεάζονται από μεθόδους  που μεταφέρουν οι ανόητοι από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και παίζουν πάντα για το συμφέρον της ομάδας τους.

Εδώ, το 2007, στον τελικό του ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ όλο το γήπεδο έβριζε τον Παπαλουκά κι αυτός ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. ΄Η μήπως το ίδιο δεν συνέβη και στο ΣΕΦ με τον Διαμαντίδη; Δεν επηρεάζονται  τέτοιου βεληνεκούς παίκτες από τέτοιες συμπεριφορές. Αντιθέτως, κάνουν ζημιά στον ίδιο το σύλλογο και κανονικά θα έπρεπε όταν φτάνουν τα πρόστιμα στις ΚΑΕ, οι πρόεδροι να στέλνουν την …λυπητερή στον «υπέροχο και πύρινο λαό» τους.

Με την ίδια λογική που χαρακτηρίζει αυτούς τους φανατικούς, μήπως από δω και στο εξής πρέπει να θεωρείται …«γαύρος» και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, που πανηγύρισε τις δύο βολές που σφράγισαν τη νίκη στην Μπαρτσελόνα και πρόσφεραν το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Ο Σάρας δηλαδή  έπρεπε να σκεφθεί εκείνη τη στιγμή σαν …Παναθηναϊκός και να χάσει τις βολές έτσι ώστε να έχει τύχη η πρώην ομάδα του η Μακάμπι να τερματίσει δεύτερη και ο «μισητός» Ολυμπιακός τρίτος. Αλλά ως τέλειος επαγγελματίας δεν σκέφθηκε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όπως και οι Ισραηλινοί επίσης δεν στράφηκαν εναντίον του, επειδή τους έστειλε «αδιάβαστους».  Ο Λιθουανός σουπερ σταρ έπραξε το καθήκον του για την έστω και αδιάφορη ομάδα του την Μπαρτσελόνα. Όπως το ίδιο θα πράξει και τώρα που θα βρεθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό και θα κάνει το παν για να προκριθεί η ομάδα του στο φάιναλ φορ.

Φυσικά οι υγιείς φίλαθλοι ξέρουν, ξεχωρίζουν και χειροκροτούν. Και είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά – δυστυχώς- έχουν απομακρυνθεί από την μειοψηφία.