Είναι παιδί των Εθνικών ομάδων

Όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 1980 ο Κώστας Πολίτης και θέλησε να ξεκινήσει μία ανανέωση στην ομάδα, το πρώτο όνομα που εισηγήθηκε να αποκτηθεί, ήταν ο Λιβέρης Ανδρίτσος από τον Έσπερο Καλλιθέας. Για την επιλογή του αυτή δικαιώθηκε ο «ευρωκόουτς», αφού η εξέλιξη του 21 ετών «Πέρυ» ήταν ραγδαία.

Το 1979, σε ηλικία 20 ετών και μετά από θητεία με πρωταγωνιστικό ρόλο στις μικρές Εθνικές παίδων, ο τότε Αμερικανός Ομοσπονδιακός προπονητής Ρίτσαρντ Ντουξάιρ τον κάλεσε και στην Ανδρών, με την οποία πανηγύρισε και το πρώτο «χρυσό» μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ.

 Η συνέχεια ήταν γεμάτη διακρίσεις και έπαιξε δίπλα σε όλους τους  μεγάλους παίκτες. Χαρισματικός παίκτης, με αρμονικές κινήσεις, καλός σουτέρ, έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Μέλος της «χρυσής» ομάδας του 1987, ο Ανδρίτσος κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ με το ήθος του. Γι’  αυτό άλλωστε η τοποθέτησή του στην Ομοσπονδία, στη θέση του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά, έτυχε καθολικής αποδοχής. Μία κίνηση, που δίνει, αν μη τι άλλο, πρεστίζ στην ΕΟΚ και ως έφορος των Εθνικών ομάδων, ο Λιβέρης Ανδρίτσος μπορεί να προσφέρει πολλά στο κομμάτι της οργάνωσης. Είναι αγαπητός, χαμηλών τόνων (έτσι ήταν και ως παίκτης) και η συσσωρευμένη πείρα του, αποτελεί εγγύηση στο νέο αυτό πόστο που ανέλαβε.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το «basketnews.gr», είναι πριν από 31 χρόνια, στο τελευταίο Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με προπονητή τον Κώστα Πολίτη.  «Βενιαμίν» της ομάδας είναι οι 19χρονοι Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου και τους ακολουθούν οι κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροι, Λιβέρης Ανδρίτσος και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Από αριστερά όρθιοι: Απόστολος Κόντος (ΠΑΟ),  Λιβέρης Ανδρίτσος (ΠΑΟ), Μάνθος Κατσούλης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κοκολάκης (ΠΑΟ), Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Καρατζουλίδης (Ηρακλής), Νίκος Φιλίππου (Άρης).

Κάτω: Παναγιώτης Γιαννάκης (Ιωνικός Νικ.), Σωτήρης Σακελλαρίου (Ηρακλής), Βαγγέλης Αλεξανδρής (Άρης), Νίκος Γκάλης (Άρης), Κώστας Μίσσας (Πανιώνιος), Κυριάκος Βίδας (ΠΑΟ), Άλμπερτ Μάλλαχ (Πανελλήνιος).

 

 

 

 

 

 

 

 Μαζί με τον Λιβέρη σε ταξίδι στο Πόζναν της Πολωνίας με την Εθνική ομάδα