Παίξτε μόνοι σας...

.
Επειδή ο απόηχος από τον τελικό της αλητείας θα απασχολήσει και τις επόμενες μέρες τους εμπλεκόμενους με ανακοινώσεις και δηλώσεις, εξηγούμαστε ότι δεν θα ακολουθήσουμε στο παιχνίδι αυτό. Τις δηλώσεις των ιδιοκτητών, των διοργανωτών και όλων όσων προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μεταφέρουν αλλού ευθύνες, χωρίς να αναλαμβάνει κανείς μερίδιο ευθύνης, μπορείτε να τις διαβάσετε αλλού.

Έλεος πια μ΄ αυτή τη φαρσοκωμωδία, του «απεταξάμην» και του «…οι άλλοι φταίνε…». Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός στο έπακρον.
Μας πείσατε κύριοι. Συνεχίστε να ρίχνετε λάδι στη φωτιά και να συντηρείτε το μίσος,  τον φανατισμό, τον ρεβανσισμό των ανεγκέφαλων (ενόψει και πλέι οφ), που πάνε στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να τα σπάσουν και ουδόλως ασχολούνται με τον αγώνα.

Συνεχίστε να τους χαϊδεύετε και αφήστε αηδιασμένους όλους τους φιλάθλους που τους διώξατε από τα γήπεδα. Συνεχίστε να εξυμνείτε τη συμβολή αυτών που δίνουν το παρών τους μόνο όταν απέναντι βρίσκεται ο «εχθρός». Και να παίζετε με άδεις τις εξέδρες σ΄ όλους τους άλλους αγώνες.
Κανονικά από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να καταδικάσετε και να στηλιτεύσετε τα έκτροπα ˙ να δείξετε πως πραγματικά σας ενδιαφέρει το μπάσκετ και όχι να σας απασχολούν οι εντυπώσεις.
Βαρεθήκαμε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα. Πόσες φορές δεν ακούσαμε, ακόμη και από προπονητές: «Την επόμενη φορά θα πάρω την ομάδα και θα φύγουμε», αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό γιατί προείχαν το παχυλό συμβόλαιο, το πριμ και η υστεροφημία.
Αφορμές πάντα υπάρχουν, αλλά λείπει η βούληση. Οι οργανωμένοι δρουν ανενόχλητοι γιατί ξέρουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί.
Όλοι σήμερα θα εξήραν την απόφαση των παικτών  να σηκωθούν και να φύγουν από τη στιγμή που άρχισε η ανταλλαγή των φωτοβολίδων.
Ποιος θα κατέκρινε, για παράδειγμα, τον Ολυμπιακό αν αποχωρούσε μόλις ο Χάινς δέχτηκε στην προθέρμανση τη φωτοβολίδα στο κεφάλι και πανηγύριζαν οι ανόητοι για την …ευστοχία τους.
Πώς γίνεται να είναι απόφαση των παικτών να μην παρουσιαστούν στην απονομή σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν είναι δική τους, αλλά των διαιτητών, να πράξουν το ίδιο όταν ένας συμπαίκτης τους δέχεται φωτοβολίδα; Το μπαλάκι το πετάμε στους διαιτητές, που κι αυτοί έχουν εντολή να τελειώσουν το αγώνα όπως - όπως για να αποφευχθούν χειρότερα. Το ίδιο και η ΕΟΚ που με τη σειρά της αποποιείται των ευθυνών και θεωρεί υπεύθυνες τις ΚΑΕ και την Αστυνομία για το μπάχαλο.
 Αλήθεια, όλες αυτές οι συσκέψεις που προηγούνται πριν από τον τελικό, τα δρακόντεια μέτρα που παίρνονται και οι εγγυήσεις που δίνονται για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, είναι για να μη δούμε χειρότερα;