Σημάδια πανικού στον Άρη

aris

Ακόμη κι αν είχε δίκιο ο Άρης για την τελευταία φάση στη Δράμα, το έχασε με την ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία καταφέρεται με απαξιωτικό τρόπο για «κάποιον Γκόντα». Εκτός κι αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης αγνοεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής «σφυρίζει» στην ευρωλίγκα και μόνο άγνωστος δεν είναι. Συνεπώς η μηδενιστική αντιμετώπισή του, ουδόλως τον υποτιμά.

Ακόμη κι αν πνιγόταν από την αδικία ο Άρης, θα φαινόταν ακριβοδίκαιος, αν στην μακροσκελή ανακοίνωσή του, έκανε λόγο και για τη συμπεριφορά του Πάσαλιτς, αντί να δικαιολογηθεί και να καλυφθεί. Κάτι τέτοιο όμως αποφεύχθηκε επιμελώς. Προφανώς επειδή οφείλονται χρήματα στον παίκτη και θα ήταν άκομψο να τύχει και επίπληξης από πάνω.

 Όμως η ανόητη ενέργεια του Πάσαλιτς ήταν αυτή που στοίχισε την ήττα στον Άρη, σ’ ένα τελειωμένο ματς. Κάτι που εστίασε και στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Αγγέλου, χωρίς να αφήσει αιχμές για τη διαιτησία.

Είναι πασιφανές ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν σημάδια πανικού και έχουν ως σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Με τη μόνη διαφορά ότι οι φίλαθλοι του Άρη γνωρίζουν μπάσκετ και δεν παραμυθιάζονται εύκολα. Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται να εκτοξευθούν πυρά προς εύκολους στόχους, που δεν είναι άλλοι από τους προπονητές και τους διαιτητές, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Το πρώτο εγχείρημα ήταν με την απομάκρυνση του Βαγγέλη Αλεξανδρή (λες κι αγαπούσε λιγότερο τον Άρη από τους διοικούντες).  Όταν όμως αυτός στις αρχές της περιόδου προέτρεπε τον πρόεδρο να βγει και να μιλήσει ανοικτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα, προτιμήθηκε η οδός της σιωπής.

 Τώρα που το βαθμολογικό κατρακύλισμα συνεχίζεται και προκαλεί έντονες ανησυχίες, ήρθε η σειρά της διαιτησίας για να ρίξει στάχτη στα μάτια…

Το μόνο που χρειάζεται ο Άρης είναι ψυχραιμία. Να πορευτεί με το υλικό που έχει, μιας και τα λάθη του καλοκαιριού δεν του επιτρέπουν προσθήκες, να σώσει την παρτίδα και να τελειώσει τη χρονιά αξιοπρεπώς. Ο κόσμος αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τα επικοινωνιακά τρικ, μόνο το άγχος και την πίεση ενισχύουν.