Πολύ... καλόπαιδο ο Κλαβέρ

claver1

Ο Στέφανος Σύριγγας γράφει για την βρώμικη στάση του Βίκτορ Κλαβέρ και τα παιχνίδια που έπαιξε αυτός και ο Ισπανός μάνατζέρ του στην πλάτη του Παναθηναϊκού

Τα παντελόνια δεν είναι μόνο για να τα φοράς. Πρέπει και να τα τιμάς! Ανδρας δεν είναι απλά το ένα από τα δυο φύλα. Ανδρας είναι και στάση ζωής. Και εκείνος που θέλει να λέγεται άνδρας, οφείλει να τιμάει τα παντελόνια που φοράει. Κι αν ισχύει και εκείνο το all time classic διαφημιστικό σλόγκαν που έλεγε ότι ο άνδρας ξεχωρίζει για δυο πράγματα και το ένα είναι η κολόνια του, τότε το άλλο που κάνει έναν άνδρα να ξεχωρίζει, πρέπει να είναι το ότι οφείλει να τιμάει τον λόγο του.

Ας μας συγχωρέσει (και να μην μας συγχωρέσει θα πρέπει να ξέρει ότι δεν μας καίγεται ούτε καρφί, αλλά ούτε και ταβανόπροκα) ο Βίκτορ Κλαβέρ, αλλά στην υπόθεση των διαπραγματεύσεων του με τον Παναθηναϊκό αυτός και ο Ισπανός μάνατζέρ του Αρτούρο Ορτέγκα (αυτός χειρίστηκε αποκλειστικά την υπόθεση) δεν φέρθηκαν ανδρικά!

Το βρώμικο παιχνίδι

Δεν είμαστε υπερβολικοί. Υπερβολικός είναι αυτός που έχει εμμονές, που είναι εμπαθής, που του αρέσει να επιτίθεται στον άλλο επειδή τον εξιτάρει το να λειτουργεί έτσι, ή επιτίθεται επειδή ο εγκέφαλός του είναι πιο βουλωμένος από τα φρεάτια της ΕΥΔΑΠ. Ο Ισπανός φόργουορντ και ο εκπρόσωπός του έπαιξαν ένα απίστευτα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες του Παναθηναϊκού, προκειμένου να κερδίσουν τον χρόνο που χρειαζόταν για να βρει λεφτά η Μπαρτσελόνα, να πληρώσει το buy out που είχε ο παίκτης με την Βαλένθια και να κλείσει τον Κλαβέρ.

Οχι ούτε και τώρα είμαστε υπερβολικοί. Μα είναι απλό να καταλάβει κάποιος ότι αυτή είναι η αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι κι όσο σκληρές κι αν είναι οι λέξεις που χρησιμοποιήσαμε. Τα γεγονότα άλλωστε όχι απλά μιλάνε από μόνα τους, αλλά βροντοφωνάζουν ότι ο Κλαβέρ πούλησε τον Παναθηναϊκό, τον παγίδευσε και του την... έφερε παρέα με τον Ορτέγκα.

Οι απανωτές κωλοτούμπες

Ο 28χρονος φόργουορντ και ο μάνατζέρ του είχαν συμφωνήσει από την Πέμπτη 14 Ιουλίου με τον Παναθηναϊκό. Τα είχαν βρει στο οικονομικό, είχαν δώσει τα χέρια και το μόνο που απέμενε ήταν να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια. Από εκείνη την μέρα και μετά όμως, το ισπανικό ντουέτο άρχισε τις κωλοτούμπες. Και τι κωλοτούμπες; Δεκάρι έπαιρναν διά περιπάτου σε αγώνες γυμναστικής. Την μια ένας όρος ξίνιζε στον Κλαβέρ και έπρεπε να αλλάξει, την άλλη ένας άλλος όρος βρώμαγε και έπρεπε να αναπροσαρμοστεί. Κάθε μέρα το ίδιο.

Στο ίδιο έργο θεατές

Κάθε μέρα το ίδιο έργο. Και τελικά την Δευτέρα η Οκλαχόμα Σίτι έδωσε στην Μπαρτσελόνα 2 εκ. ευρώ και πήρε τον Αλεξ Αμπρίνες και οι Καταλανοί βρήκαν τα λεφτά που ήθελαν για να πληρωθεί η Βαλένθια. Ο Κλαβέρ έτσι έκανε την τελευταία κωλοτούμπα, είπε “όχι” στον Παναθηναϊκό και πήγε στις αγκάλες των Καταλανών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Κάποιοι θα πουν βέβαια, ότι όχι μόνο στον έρωτα και στον πόλεμο, αλλά και στις διαπραγματεύσεις όλα επιτρέπονται. Ε, όχι κύριοι θα διαφωνήσουμε! Υπάρχουν και όρια και κανόνες. Υπάρχει κι αυτή η ρημάδα η ηθική. Υπάρχει και η ανδροσύνη που δεν θέλει τον άνδρα να κωλοτουμπίζει, να προδίδει, να παίζει βρώμικα παιχνίδι. Αιδώς Βίκτορ Κλαβέρ!