"Αγαπούλα παίξε για δέκα λεπτά" (pics)

tsosits stergakos

Η είσοδος του Μάκη Ψωμιάδη στο μπάσκετ πριν από 28 χρόνια ήταν εντυπωσιακή. Το μπάσιμό του στο άθλημα, συνδέθηκε με χτυπητά ονόματα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Δύο κινήσεις προκάλεσαν πάταγο.

 Πρώτα ο ερχομός του Κρέζιμιρ Τσόσιτς, που στο Ευρωμπάσκετ του ‘ 87 στην Αθήνα ήταν προπονητής στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας και μετά του Ντάνι Βρέινς, αστέρας του ΝΒΑ. Ο Αμερικανός παίκτης ήταν μαζί με τον Μαρκ Λάντσμπεργκερ του Πανιωνίου, τα δύο μεγαλύτερα ονόματα που πρωτόπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακολούθησαν μετά οι μεταγραφές από τον εσωτερικό χώρο. Νάσος Γαλακτερός, Βασίλης Λανές, Χρήστος Κουντουράκης, ενώ όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Ζαγλκίρις, ο Μάκης Ψωμιάδης κάλεσε στο γραφείο του τον Άρβιντας Σαμπόνις και του έκανε πρόταση να παίξει στην ομάδα. 

 

Η παραπάνω φωτογραφία, με τον Ντέιβιντ Στεργάκο και τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς πριν από αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προφητική, αν και χρονικά δεν συνέπεσε να συνεργαστούν οι δυό τους στην ΑΕΚ. Όταν ο Ντέιβιντ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, ο Μάκης Ψωμιάδης του έδωσε το πόστο του τζένεραλ μάνατζερ με προπονητή τον Στιβ Γιατζόγλου. Μάλιστα, ο “Big Mak”  προσπαθούσε να πείσει τον Στεργάκο να επανέλθει στην ενεργό δράση και να παίξει σ’  ένα αγώνα της ΑΕΚ στη (λόγω τιμωρίας) Χαλκίδα και τον παρότρυνε  λέγοντάς του "αγαπούλα δέκα λεπτά να παίξεις θα τους καταπιείς", να πάρει μέρος σε δύο προπονήσεις. Κάτι που τελικά δεν έγινε.

 VREINS ARIDAS

Πανηγυρικές στιγμές με τον Ντάνι Βρέινς, τον Παναγιώτη Αριδά και τον έφορο της ΑΕΚ Γιώργο Γάσπαρη

LANES KOUNTOURAKIS MAKIS

Μετά τον Νάσο Γαλακτερό, ο Μάκης Ψωμιάδης παρουσίασε και τα άλλα δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ. Τον Βασίλη Λανέ από τον Μίλωνα (με την οικογένειά του στη φωτό) και τον Χρήστο Κουντουράκη (αριστερά) από τον Νέστορα Θεσσαλονίκης.