Λήγει ο αγών, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης...

Για τις επετείους μεγάλων διακρίσεων του ελληνικού μπάσκετ, χρειάζεται πλέον... υπενθύμιση, τόσες που είναι και μακάρι διαρκώς να αυξάνονται. Για την 4η Απριλίου, όμως, τα πράγματα είναι πιο απλά στα μυαλά όλων. Το πρώτο λένε πάντα ότι είναι το πιο γλυκό. Και η ΑΕΚ, αυτή την ημέρα το 1968 νικούσε τη Σλάβια Πράγας κατακτώντας το κύπελλο κυπελλούχων και γράφοντας την πρώτη "χρυσή" διάκριση του ελληνικού μπάσκετ.

Με προπονητή τον Νίκο Μήλα και παίκτες τους Γιώργο Αμερικάνο, Χρήστο Ζούπα, ΓΙώργο Τρόντζο, Λάκη Τσάβα, Αία Λαρεντζάκη, Στέλιο Βασιλειάδη, Αντώνη Χρηστέας, Νίκο Νεσιάδη, Πέτρο Πετράκη και  Ανδρέα Δημητριάδη, η ΑΕΚ πανηγύρισε μπροστά σε 80.000 θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνία του "Καλλιμάρμαρου" και... αμέτρητους που ήταν στο λόγο του Αρδηττού και τους γύρω δρόμους, δημιουργώντας και ένας ρεκόρ που έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο ΓΚίνες για προσέλευση σε αγώνα μπάσκετ.

Ο Βασίλης Γεωργίου έμεινε στην ιστορία για τη ραδιοφωνική του μετάδοση και στο βίντεο που μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μερικές φάσεις από τον αγώνα, αλλά και τα τελευταία δευτερόλεπτα της περιγραφής.