Πάει ο παλιός ο χρόνος... (pics)

 image1

Πάει κι αυτό, λοιπόν. Το 2013 είναι... στην έξοδο, ο πολύς ο κόσμος το στέλνει στον αγύριστο ως μια χρονιά που δυκσόλεψε αφάνταστα τις ζωές μας, αλλά στο μπάσκετ, όλο και κάτι θα έχουμε να θυμόμασατε.

Το άθλημα που όλοι αγαπάμε πάντα έχει... τον τρόπο του να μας συγκινεί και να μας καθηλώνεi. Εμείς εδώ στο basketnews, επιλέξαμε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές γεμάτες μπάσκετ. Σας τις παρουσιάζουμε και ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2014 και με υγεία.

ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο... ΚΟΣΜOΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τρελάινοντας όλον τον κόσμο, ειδικά με τις εμφανίσεις του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Για... συμπλήρωμα φέτος κατέκτησε και όλες τις Ηπείρους μαζί, κατακτώντας και το Διηπειρωτικό που επανεμφανίστηκε στο καλεντάρι.

osfpaponomi

dipirotiko

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Στην Ελλάδα, όμως, άλλος εθριάμβευσε. Ο Παναθηναϊκός αφού πήρε το κύπελλο στο Ελληνικό για... ζέσταμα, έκανε και παρέλαση με 3-0 στους τελικούς του πρωταθλήματος, που δεν τελείωσαν ποτέ λόγω επεισοδίων, και έφτασε σε ένα εμφατικό νταμπλ την πρώτη χρονιά της εποχής Πεδουλάκη.

paoprotathlima

paokypello

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ...

Αν στο Καράκας το 2012 γνωρίσαμε τον... ξαφνικό θάνατο, στη Σλοβενία τον βιώσαμε σε διάρκεια και μαρτυριό. Η Εθνική απέτυχε να μπει έστω στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ και πλέον ψάχνει μια wild card για το Παγκόσμιο στην Ισπανία, την οποία παρεμπιπτόντως νικήσαμε μετά από χρόνια και μείναμε με τη χαρά.

ethnikiapogoitefsi

ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΝΤΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ...

Οι άνδρες μπορεί να απέτυχαν, αλλά υπήρξε για ένα ακόμα καλοκαίρι επιτυχία σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Οι ποαίδες του Μάνου Μανουσέλη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο δικό τους Ευρωμπάσκετ, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

paides metallio 2013

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ... ΤΟ ΠΗΡΑΝ

Με... κόπο έφτιαξαν τον μύθο των loosers, με... κρότο τον κατέρριψαν. Οι Γάλλοι ανέβηκαν στο θρόνο της Ευρώπης και εν πολλοί αποδείχθηκε ότι υπάρχει μπασκετικός... Θεός αφού ο Τόνι Πάρκερ πήρε κάτι που δικαιούταν.

galliaeurob

MIAMI... VICE

Σε μια από τις πλέον συναρπαστικές σειρές τελικών του ΝΒΑ, το Μαϊάμι κατέκτησε και πάλι τον τίτλο, επικρατώντας του Σαν Αντόνιο, με τον "βασιλιά" ΛεΜπρον να κάνει θαύματα στο τελευταίο παιχνίδι, με 37 πόντους.

maiamiomadiki

 ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Τα Τρίκαλα επέστρεψαν στην Α1, η Νέα Κηφισιά γεύτηκε τη χαρά της ανόδου για πρώτη φορά στην ιστορία της και αμφότεροι μέχρι τώρα στο μεγάλο πρωτάθλημα, δικαιώνουν την παρουσία τους εκεί.

kifisiapanigir

trikalapanigir

Υ.Γ. Ο ΓΙώργος Κολοκυθάς, ο ΓΙώργος Αμερικανός, ο Φίλιππος Συρίγος και ο Ανδρέας Μολφέτας, άνθρωποι που υπηρέτησαν με πάθος από διάφορα πόστα το μπάσκετ, έφυγαν από κοντά μας το 2013. Μεγάλες απώλειες, που προκάλεσαν μεγάλη θλίψη.