Όταν... πλακώθηκαν Αγγελίδης-Αλεξάντερ! (vid)

Aris Besiktas 1996 

Πέρασαν ήδη 22 χρόνια από το παιχνίδι μεταξύ Άρη-Μπεσίκτας στο «Αλεξάνδρειο», το οποίο σημαδεύτηκε από τον άγριο τσακωμό μεταξύ του Ντίνου Αγγελίδη και του Αμερικανού φόργουορντ, Γκάρι Αλεξάντερ!

Ήταν 11 Δεκεμβρίου 1996 όταν ο Άρης υποδέχονταν την τουρκική ομάδα για τους «32» του κυπέλλου Κόρατς. Ήταν ο επαναληπτικός της νίκης των «κιτρίνων» μέσα στην Τουρκία με 65-64, όταν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα πιάστηκαν στα χέρια οι δύο παίκτες.

Με το σκορ στο 40-31 ο Αλεξάντερ γρονθοκόπησε τον Αγγελίδη, εκείνος με τη σειρά του κάτι του... είπε και στη συνέχεια το παρκέ μετατράπηκε σε πραγματικό... ροντέο! Τα πνεύματα οξύνθηκαν και η αποστολή της τουρκικής ομάδας αποσύρθηκε στα αποδυτήρια επειδή, όπως υποστήριξε ο προπονητής της Μπεσίκτας Τσετίν Γιλμάζ, πετάχτηκαν πολλά κέρματα από την εξέδρα.

Οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου και στη συνέχεια την διακοπή του αγώνα, αφού λίγη ώρα αργότερα ήταν το τζάμπολ του αγώνα ΠΑΟΚ-Ερυθρού Αστέρα!! Ο Αγγελίδης είχε καταθέσει μήνυση κατά του Γκάρι Αλεξάντερ για βιαιοπραγία και μετά την απολογία του στον εισαγγελέα επέστρεψε στην Τουρκία.

Η FIBA αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα στο -κεκλεισμένων των θυρών- κλειστό της Νέας Σμύρνης, όπου δεν αγωνίστηκε κανείς από τους δύο παίκτες. Ο Αρης επικράτησε με 77-64 και προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια -και αφού απέκλεισε κατά σειρά την Μπεομπάνκα, το Περιστέρι και την Μπενετόν Τρεβίζο- κατέκτησε το τρόπαιο στους διπλούς τελικούς με την Τόφας Μπούρσα.

Δείτε τα όσα συνέβησαν από το 44:50 του βίντεο