Όταν ο Νικος Γκάλης μπήκε στο Hall Of Fame (vid)

galis12 1

Πριν ακριβώς τρία χρόνια, ο Νίκος Γκάλης έπαιρνε θέση στο Έβερεστ του παγκόσμιου μπάσκετ με την ένταξή του διάσημο Hall Of Fame!   

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου 2017. Μια ημερομηνία-σταθμός, τόσο για το ελληνικό μπάσκετ, όσο (και πολύ περισσότερο) για τον έναν και μοναδικό, Νίκο Γκάλη!

Εκείνος που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο για την εκτόξευση της πορτοκαλί μπάλας στην χώρα μας και την άνθιση του αθλήματος,  έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην καριέρα του καθώς γινόταν μέλος στο διάσημο Hall Of Fame του Σπρίνγκφιλντ. Αν μη τι άλλο ήταν η ύψιστη τιμή για τον «γκάνγκστερ», ο οποίος ύστερα από 23 χρόνια από τη μέρα που έριχνε τους τίτλους τέλους στην καριέρα του, περνούσε στην αιωνιότητα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Συνοδευόμενος από τον Μπομπ ΜάκΑντου, τον μεγάλο του αντίπαλο στα ευρωπαϊκά παρκέ από τις κόντρες Άρη-Τρέισερ Μιλάνου, ο Νίκος Γκάλης σήκωνε στο πόδι τους διάσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι του χάριζαν απλόχερα το δικό τους standing ovation. Όπως τόσα και τόσα που είχε ζήσει στην καριέρα του... 

Φυσικά την παράσταση έκλεψε ο καθηλωτικός και συγκινητικός λόγος του, κάνοντας ειδική αναφορά σε ένα περιστατικό το οποίο ήταν μεγαλύτερο ακόμα και από το ίδιο το μπάσκετ. 

Δείτε το βίντεο με την συγκλονιστική του ομιλία