Παναθηναϊκός: Όταν έφερε τον Ντομινίκ Ουίλκινς!

wilkins 0

Πριν από ακριβώς 25 χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Ντομινίκ Ουίλκινς, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! 

 Σάββατο 12 Αυγούστου 1995.

«Το ΤΑΚ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον αθλητή Dominique Wilkins» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της διοίκησης του Παναθηναϊκού ρίχνοντας την μεγαλύτερη μεταγραφική «βόμβα» στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Μια... πορτοκαλί «βόμβα» που όμοιά της δεν έσκασε ποτέ ξανά στην Γηραιά Ήπειρο. Ο «Human Highlight Film» αποτελεί μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο όνομα του ΝΒΑ που αποφάσισε να διασχίσει τον Ατλαντικό και να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη. Έστω και αν «περπατούσε» τότε στο 36ο έτος της ηλικίας του...

Ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος το είχε πάρει...προσωπικά και ήθελε πάση θυσία να «τελειώσει» τη μεταγραφή του Ντομινίκ! Μάλιστα από τον Ιούλιο του '95 βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τον Αμερικανό ατζέντη του Ουίλκινς θέλοντας να μάθει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις απαιτήσεις του μεγάλου ΝΒΑer. Μόλις πληροφορήθηκε για τα... πάμπολλα πράγματα που ζητούσε λίγο έλειψε να μην προχωρήσει την υλοποίηση της μεταγραφής ωστόσο... πείσμωσε ακόμα περισσότερο και έστειλε τη δική του πρόταση για συμβόλαιο 2+1 χρόνων, με το δικαίωμα λύσης της συνεργασίας μετά το πρώτο έτος. Πρόταση που έπεσε στο κενό! Ο Ουίλκινς την αρνήθηκε και τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι η μεταγραφή θα «χαλούσε» έκανε το... μεγάλο μπάσιμο.

Ύστερα από συζητήσεις που έκανε στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ με τα αδέρφια του τα... έσπρωξαν «χοντρά» στον Ντομινίκ, αλλά και πάλι η απάντησή του ήταν αρνητική. Όλα αυτά μέχρι τις 3 Αυγούστου 1995. Μόνο που ο Ουίλκινς άφηνε τα πάντα ανοικτά για να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αρκεί να βελτιωνόταν ακόμα περισσότερο η πρόταση. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν το σκέφτηκε καν! Η πρόταση βελτιώθηκε και ο Τζον Τάρκας που εκπροσωπούσε τον Ντομινίκ στην Ελλάδα μετέφερε το μεγάλο «ναι» του σούπερ σταρ του ΝΒΑ! Μεσολάβησαν μερικές ημέρες για την ανταλλαγή των συμβολαίων και στις 12 Αυγούστου 1995, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του μεγάλου Ντομινίκ Ουίλκινς!