Όταν ο Μάριο Έλι «ξέρανε» τους Σανς με το... φιλί του θανάτου! (vid)

es

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον συγκλονιστικό 7ο τελικό της Δυτικής Περιφέρειας μεταξύ Σανς και Ρόκετς, τον οποίο έκρινε ο Μάριο Έλι με τρίποντο από τη γωνία!  

Ήταν 20 Μαΐου 1995 και στην «America West Arena» της Αριζόνα «παιζόταν» η πρόκριση στους NBA Finals

Η σειρά Φοίνιξ-Χιούστον ήταν στο 3-3 με τις δύο ομάδες να είχαν να επιδείξουν από ένα break της έδρας αλλά το πλεονέκτημα παρέμεινε στους Σανς οι οποίοι είχαν την τελευταία ευκαιρία για την πρόκριση μέσα στο σπίτι τους.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τους Ρόκετς να... ετοίμαζαν μια τεράστια ανατροπή αφού είχαν βρεθεί στο 3-1 και είχαν τρεις ευκαιρίες για την είσοδο στους τελικούς του ΝΒΑ

Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Χακίμ Ολάζουον και την παρέα του. Και στον 7ο τελικό χωρίς τον Μάριο Έλι! Ο γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς ήταν εκείνος που τρίποντο στα 7'' πριν από το τέλος έμελλε να «γράψει» την ιστορία του ματς και να στείλει την ομάδα του στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου στη συνέχεια κατέκτησαν και τον τίτλο.

Μάλιστα από εκείνο το ματς έχει μείνει στην ιστορία το φιλί που έστειλε μετά την εύστοχη προσπάθειά του, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «kiss of death»! 

Σ' εκείνο το ματς, οι Ολάζουον και Ντρέξλερ είχαν από 29 πόντους ο καθένας ενώ το τρίποντο του Έλι ήταν το πρώτο εύστοχο ύστερα από τρεις προσπάθειες. Για τους Σανς είχε εντυπωσιάσει ο Κέβιν Τζόνσον με 46 πόντους!