Κι όμως: Ο «Μάτζικ» Τζόνσον θα έπαιζε στους Μπουλς κι όχι στους Λέικερς!

433331111

Πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η ιστορία του ΝΒΑ εάν ο «Μάτζικ» Τζόνσον είχε βρεθεί στους Σικάγο Μπουλς και όχι στους Λος Άντζελες Λέικερς; Πραγματικά δεν ήθελε και πολύ για να συμβεί...

Γνωρίζατε ότι ο «Μάτζικ» θα μπορούσε να γίνει επιλογή των Σικάγο Μπουλς στο draft του 1979 και όχι των Λος Άντζελες Λέικερς; Κι όμως! Την τύχη του Έρβιν Τζόνσον καθόρισε το στρίψιμο του κέρματος!

 Και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η τύχη είχε... κλείσει για τα καλά το μάτι στους Λος Άντζελες Λέικερς και... γυρνούσε -τότε- την πλάτη στην ομάδα του Σικάγο. Όπως είχε γίνει και 10 χρόνια νωρίτερα, όταν οιΜιλγουόκι Μπακς ήταν εκείνοι που είχαν επιλέξει στην κορυφή του draft τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και όχι οι Φοίνιξ Σανς.

Όπως τότε, έτσι και το 1979, την πρώτη επιλογή στο draft καθόριζε το στρίψιμο του νομίσματος ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχαν τερματίσει στην τελευταία θέση των περιφερειών τους την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν. Οι Λέικερς μπορεί να μην είχαν το χειρότερο ρεκόρ, αλλά είχε προηγηθεί trade το 1976, με το οποίο οι Νιου Όρλεανς Τζαζ έδιναν την επιλογή τους στους «Λιμνανθρώπους». 

Η Τζαζ ήταν τελευταία στην Ανατολή με 26-56 ρεκόρ με αποτέλεσμα να δώσει την επιλογή της στους Λέικερς (που είχε 47-35 την ίδια σεζόν), ενώ το Σικάγο ήταν τελευταίο στη Δύση (όπου αγωνιζόταν τότε) με 31-51. Στο στρίψιμο του νομίσματος χαμογέλασαν οι Λέικερς, ο οποίοι απέκτησαν με κλειστά τα μάτια τον Έρβιν «Μάτζικ» Τζονσον ο οποίος είχε οδηγήσει λίγο νωρίτερα το Μίσιγκαν στην κατάκτηση του NCAA. 

Κάπως έτσι «γράφτηκε» η ιστορία του ΝΒΑ η οποία θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετική εάν και εφόσον το κέρμα έδειχνε... Σικάγο Μπουλς. Αποτέλεσμα; Οι «Ταύροι» να επιλέξουν στο νούμερο «2» τον Ντέιβιντ Γκρίνγουντ, ο οποίος δεν ήταν κάτι το... ιδιαίτερο και ούτε θυμάται ο πολύς ο κόσμος την καριέρα του στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά στο βιογραφικό του μπήκε το πρωτάθλημα του 1990 με τη φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 823 ματς του πρωταθλήματος (με ΜπουλςΣπερςΝάγκετςΠίστονς) έχοντας κατά μέσο όρο 10,2 πόντους, 7,9 ριμπάουντ και 2 ασίστ.