41 χρόνια από τον ιστορικό τελικό Μίσιγκαν-Ιντιάνα και την κόντρα «Μάτζικ»-Μπερντ! (vid)

43432227

Πέρασαν αισίως 41 χρόνια από τον ιστορικό τελικό του NCAA στο «Special Events Center» της Γιούτα όπου το Μίσιγκαν του «Μάτζικ» Τζόνσον κέρδιζε το Ιντιάνα του Λάρι Μπερντ!

Ποιος να το 'ξερε τότε... Ότι η μεγάλη κόντρα του «Μάτζικ» Τζόνσον με τον Λάρι Μπερντ στο κολέγιο θα μεταφερόταν και στα παρκέ του ΝΒΑ με τις μυθικές μονομαχίες των «αιωνίων» αντιπάλων, Λέικερς-Σέλτικς αντίστοιχα.

Η 26η Μαρτίου 1979 έχει περάσει στην ιστορία για τον μεγάλο τελικό του NCAA μεταξύ του Μίσιγκαν και του Ιντιάνα. Η ομάδα του Λάρι Μπερντ έμοιαζε ως το μεγάλο φαβορί, αφού ερχόταν αήττητη από την Missouri Valley Conference, σε αντίθεση με το Μίσιγκαν του Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον που είχε 6 ήττες ερχόμενο από την περιφέρεια του Big Ten.

Οι 15.110 φίλαθλοι του μπάσκετ που είχαν την τύχη να βρεθούν στο «Special Events Center» της Γιούτα και τα εκατομμύρια σε όλες τις ΗΠΑ που παρακολούθησαν το ματς «ζωντανά» από NBC, είδαν τις φοβερές παραστάσεις δύο εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος. Τελικά μεγάλο νικητής με τους Spartans ήταν ο «Μάτζικ» Τζόνσον, ο οποίος οδήγησε το κολέγιό του στη νίκη με 75-64 και στην κατάκτηση του τίτλου.

Στον μεγάλο τελικό είχε 24 πόντους με 8/15 δίποντα, 8/10 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, αλλά και 7 λάθη σε 35 λεπτά συμμετοχής. Αντίστοιχα, ο Λάρι Μπερντ είχε μετρήσει για λογαριασμό του Ιντιάνα 19 πόντους με 7/21 δίποντα, 5/8 βολές, 13 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 2 ασίστ, 1 τάπα και 6 λάθη παίζοντας σε όλο το ματς. 

Αφού μένετε σπίτι, να μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε εκείνο το ματς...