Ο συγκλονιστικός Μπάνε, το λάθος του Φασούλα και η «καταραμενη» Ναντ! (vid)

baneeee

Συμπληρώνονται 28 χρόνια από τη μοιραία βραδιά στη Ναντ, όπου ο ΠΑΟΚ έχανε σε... νεκρό χρόνο την ευκαιρία να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό Κύπελλο και να κάνει το «back to back» στον θεσμό!

Έναν χρόνο μετά τον τελικό της Γενεύης απέναντι στη Σαραγόσα και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ έψαχνε το «repeat» στον θεσμό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης

Στον μεγάλο τελικό που είχε διεξαχθεί στο «Palais des Sports de Beaulieu» της Ναντ, ο «δικέφαλος» έφτασε πολύ κοντά στο «back to back» αλλά ένα λάθος του Παναγιώτη Φασούλα έμελλε να αποδειχθεί και καταδικαστικό! 

Με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 63-63, ο Μαρκ Σίμπσον είχε κερδίσει φάουλ για «μία συν μία» βολές! Ο παίκτης της Ρεάλ αστόχησε στην πρώτη βολή και ο Έλληνας σέντερ πήρε εύκολα το ριμπάουντ. Όμως στην προσπάθειά του να πασάρει στον Νίκο Μπουντούρη για την τελευταία επίθεση και το σουτ της νίκης, δεν πρόσεξε και έδωσε την ευκαιρία στον Ρίκι Μπράουν να κλέψει τη μπάλα και να σημειώσει εκείνος το νικητήριο καλάθι για λογαριασμό της Ρεάλ!

Τελικό σκορ: Ρεάλ Μαδρίτης ΠΑΟΚ 65-63 και μια σκηνή που έμελλε να παραμείνει ανεξίτηλη μέχρι σήμερα Ο συγκλονιστικός Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος είχε ευστοχήσει και σε τρίποντο από τα 10 μέτρα για την ισοφάριση σε 63-63 ξεσπούσε σε κλάματα και κανείς δεν μπορούσε να τον συνεφέρει: «Όλα τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είχαμε τύχη στο τέλος, δεν μπορώ τίποτε άλλο να πω» ήταν τα λόγια του απαρηγόρητου Πρέλεβιτς, ο οποίος είχε τελειώσει το ματς έχοντας 29 πόντους με 5/8 βολές, 3/10 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μάλιστα το ίδιο γήπεδο ήταν... καταραμένο για τον Πρέλεβιτς, αφού είχε ηττηθεί και ο πατέρας του το 1975! Και το πιο περίεργο της υπόθεσης; Ήταν εκείνος που έκανε τη λάθος πάσα στα τελευταία δευτερόλεπτα του Σπαρτάκ Λένινγκραντ - Ερυθρός Αστέρας 63-62: «Ήθελα να πάρω εκδίκηση και για τον πατέρα μου. Αυτό το γήπεδο είναι εφιαλτης! Είχα έναν ακόμα λόγο για να κερδίσω, αλλά δεν μας ήθελε η τύχη στο τέλος...».

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟΚ 65-63 (ΗΜ. 43-28)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κλίφορντ Λιουκ): Αντούνεθ 2, Μπιριούκοφ, Σίμπσον 24 (4), Μαρτίν 7, Μπράουν 18 (18ριμπ.), Γιορέντε 6, Ρομάι 2, Καργκόλ 6 (1).

ΠΑΟΚ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Μπουντούρης 3 (1), Πρέλεβιτς 29 (6), Μπάρλοου 5 (1), Παπαχρόνης 5, Φασούλας 17 (11ριμπ.), Σταυρόπουλος, Φιλιππου 4.