Τζαμπάρ: Ένα sky hook που πέρασε στην ιστορία (vid)

karrr 1

Πριν από ακριβώς 45 χρόνια, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ χάριζε τη νίκη στους Μπακς κόντρα στους Σέλτικς στον 6ο τελικό του ΝΒΑ και τους έδινε ελπίδες για το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ήταν 10 Μαΐου 1974 όταν οι Σέλτικς φιλοξενούσαν τους Μπακς στο «Boston Garden» για τον 6ο τελικό της σειράς. Η σειρά ήταν στο 3-2 υπέρ της ομάδας της Βοστόνης και με νίκη θα έφτανε στην κατάκτηση του τίτλου.

Όμως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είχε... αντίθετη άποψη στην δεύτερη παράταση. Αν και ο Τζον Χάβλιτσεκ με δύσκολο σουτ είχε δώσει προβάδισμα στους Σέλτικς με 101-100 στα επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και ενώ όλοι νόμιζαν ότι είχαν αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, ήρθε ο Καρίμ να τους χαλάσει τα σχέδια.

Με το σήμα... κατατεθέν της καριέρας του, το θρυλικό sky hook, χάρισε στο Μιλγουόκι τη νίκη με 102-101 και ταυτόχρονα την ελπίδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Game 7 που θα διεξαγόταν στην «Milwaukee Arena». Παρόλα αυτά, οι Σέλτικς κατάφεραν να «απαντήσουν» στο Ουισκόνσιν και να κλειδώσουν τον τίτλο κερδίζοντας με 102-87 στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

Όμως εκείνο το sky hook του Τζαμπάρ έχει περάσει στην ιστορία του ΝΒΑ, με τον ίδιο να είχε σε εκείνο το ματς 34 πόντους με 16/26 δίποντα και 2/2 βολές. Ο Ρόμπερτσον είχε double - double (18π., 10ασ.) ενώ εξαιρετικός ήταν ο Χάβλιτσεκ για λογαριασμό των Σέλτικς (36π., 9ριμπ., 4ασ.)