Ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και η πρόκριση στο Μόναχο (vid)

 aris yugoplastika galis

Πέρασαν ήδη 27 χρόνια από τότε που το «Αλεξάνδρειο» σειόταν από την ιαχή «και σύ Γιαννάκη, πάρτους τα μυαλά και σύ Γκάλη, πάρτους το κεφάλι...»

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαρτίου 1989 και ο Άρης κλείδωνε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Μονάχου. Μία χρονιά μετά τη Γάνδη, η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη έκανε το back to back στην τελική φάση του (τότε) κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης!

Το ματς που ολοκλήρωσε τον «κίτρινο» θρίαμβο ήταν αυτό με την μετέπεται πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοπλάστικα των Κούκοτς, Ράτζα, Ιβάνοβιτς, Περάσοβιτς, Σρετένοβιτς, Τάμπακ, Σόμπιν:

«Πέρασαν 27 χρόνια από την πρόκριση του ΑΡΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four που θα γινόταν στο Μόναχο. Ήταν 9 Μαρτίου 1989 και στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ κερδίσαμε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοπλάστικα (του Κούκοτς, του Ράτζα, του Ιβάνοβιτς, του Σόμπιν και των υπόλοιπων μεγάλων παικτών) με 96-85. Όλος ο αθλητικός κόσμος της Ελλάδας πανηγύρισε μαζί μας αυτή την πρόκριση γιατί τότε ο ΑΡΗΣ ήταν η ομάδα όλης της Ελλάδας» ήταν η ανάρτηση του Νίκου Γκάλη στο facebook.

O γκάνγκστερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ είχε σταματήσει στους 45 πόντους και πραγματοποιούσε μία ακόμα εμφάνιση από τον... μαγικό του κόσμο. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Παναγιώτης Γιαννάκης (20π.) και Γκρεγκ Γουίλτζερ (16π.), ενώ στις εξέδρες του «Παλαί Ντε Σπορ» είχε στηθεί τρελό πανηγύρι από 6.000 φίλους της ομάδας.