Να τα εκατοστίσεις Ζέλικο (vid)

Zeljko Obradovic Trener

Σήμερα συμπληρώνονται 55 χρόνια από τότε που γεννήθηκε ο καλύτερος προπονητής της Ηπείρου μας βάσει τίτλων,διάρκειας και δημοτικότητας.

Ο επονομαζόμενος Γκαστόνε παρότι έχει πανηγυρίσει αμέτρητους τίτλους, έχει φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, δεν έχει πάψει όμως να έχει την ίδια δίψα και φλόγα για νέες περιπέτειες και επιτυχίες.

Φεύγοντας από την οικογένεια του τον Παναθηναϊκό, έμεινε ένα χρόνο εκτός πάγκων για να ξεκουραστεί, να γεμίσει τις μπαταρίες του και τελικά τον Ιούλιο του 2013 να υπογράψει στην Φενερμπαχτσέ Ούλκερ. Τον πρώτο χρόνο δέχθηκε τα πυρά του τουρκικού τύπου, λόγω των άσχημων εμφανίσεων των πρωταθλητών Τουρκίας, αλλά εδώ κι ένα μήνα το δημιούργημα του, αρχίζει να θυμίζει κάτι από Ελλάδα. Την προσεχή Παρασκευή θ'αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στα πλαίσια της Ευρωλίγκα και λογικά θα είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης αναμέτρησης, τουλάχιστον έξω από το παρκέ.

Το παλμαρέ του ως προπονητής αριθμεί 8 Ευρωλίγκες, 2 Σαπόρτα, 13 εθνικά πρωταθλήματα (11 με ΠΑΟ), 8 Κύπελλα (7 με ΠΑΟ), ενώ έχει πανηγυρίσει με την εθνική ομάδα της χώρας του το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Αθήνας, την κορυφή στο Ευρωμπάσκετ της Κροατίας, ενώ την τροπαιοθήκη του κοσμεί κι ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα. 

Εμείς θα του ευχηθούμε από καρδιάς χρόνια πολλά, ελπίζοντας να ξαναγυρίσει στη χώρα μας, γιατί δεν συναντάς εύκολα ανθρώπους που να είναι αποδεκτοί από φίλούς κι "εχθρούς".

Στα παρακάτω βίντεο θα θυμηθείτε μερικές χαρακτηριστές του ατάκες κι αντιδράσεις που έμειναν στην ιστορία, από την θητεία του στους πράσινους.