Ο Παναθηναϊκός έδειξε τον δρόμο...

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί εκπροσώπηση στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης και με τις τσιρλίντερς του, που βρίσκονται ανάμεσα στα τέσσερα καλύτερα χορευτικά σχήματα.  Υπάρχει θεαματική πρόοδος και στο κομμάτι αυτό που είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος του μπάσκετ, μιας και όλες οι ομάδες της Α1 φροντίζουν να παρουσιάζουν όμορφο θέαμα στους θεατές, στα τάιμ άουτ και στην ανάπαυλα των ημιχρόνων..
Η μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική εξαπλώθηκε στην Ευρώπη έγινε ανταγωνιοστική μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στην ευρωλίγκα και με αφορμή την ψηφοφορία που ξεκίνησε από τους διοργανωτές, το «basketnews.gr» πηγαίνει τριάντα χρόνια πίσω.
Η ομάδα που πρωτοεμφάνισε χορευτικό σχήμα στην Ελλάδα, ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο Μιχάλης Κυρίτσης  με τις επιρροές  από την παραμονή του στην Αμερική, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, θέλησε να παρουσιάσει και τον νεωτερισμό αυτό  στους αγώνες των «πρασίνων». Εν έτει 1985, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τους φιλάθλους που ξαφνιάστηκαν, ειρωνεύτηκαν, αλλά και χλεύασαν. 
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, μέχρι ο κόσμος να συνηθίσει την παρουσία των τσιρλίντερς που κινούνται πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ωστόσο, τα πρωτεία σ’  αυτό το καθιερωμένο σόου με τις μαζορέτες στους αγώνες, ανήκουν στον Παναθηναϊκό και αδιάψευστος μάρτυρας η  φωτογραφία στον «Τάφο του Ινδού» που ακόμη δεν είχε παρκέ, αλλά πλαστικό δάπεδο.