Σαν σήμερα η "πρώτη" του Γιαννουζάκου στην ΑΕΚ

Μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές που έγιναν στο μπάσκετ, τότε που οι ελάχιστες μετακινήσεις παικτών αξίας περνούσαν από χίλια κύματα, ήταν του Μιχάλη Γιαννουζάκου

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 40 χρόνια  (19 Οκτωβρίου 1974), έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής μετά από την εφτάχρονη καριέρα του στη ΧΑΝΘ. Ο Γιαννουζάκος έπαιξε 164 αγώνες με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 3.021 πόντους (μ.ο. 18 π.) στην Α΄ Εθνική και η ΑΕΚ μπήκε δυνατά για την απόκτησή του με τον αείμνηστο πρόεδρο Λουκά Μπάρλο να έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα. Λόγω της ιδιομορφίας του καταστατικού της ΧΑΝΘ που δεν μπορούσε να δεχθεί οικονομική συναλλαγή, έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος της δωρεάς για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.
Στα 24 χρόνια του λοιπόν έκανε την «πρώτη» του με το «Δικέφαλο» στο στήθος εναντίον του Πανελληνίου στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Η ΑΕΚ νίκησε 67- 63, ο Μιχάληγς πέτυχε 8 πόντους με προπονητή τον Νίκο Μήλα και συμπαίκτες τους Σταύρο Βαφόπουλό 18, Λουκά Κόντο 11, Νίκο Τσοσκούνογλου 11, Άρη Κομνμηνάκη 15, Νίκο Νεσιάδη, Βασίλη Νυδριώτη και με αντίπαλο τον Βασίλη Γκούμα που πέτυχε 38 πόντους και με τον οποίο έσμιξαν στην ΑΕΚ το 1979.

. Στο στιγμιότυποι, μαζί με τον συμπαίκτη του στη ΧΑΝΘ Διονύση Ανανιάδη, στο μουσείο του μπάσκετ στη Μασαχουσέτη, σε ταξίδι με την Εθνική ομάδα.